FOLLOW US: facebook twitter

Χρύσα Βοΐλα: «Στόχος να παίξω στην Εθνική Γυναικών»

Ημερομηνία: 24-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η 22χρονη Ηλεία μεσοεπιθετικός της ΜΤΚ Βουδαπέστης μίλησε για την καριέρα της στην Ουγγαρία και τον μεγάλο στόχο που έχει

Η 22χρονη μεσοεπιθετικός της ΜΤΚ Βουδαπέστης, Χρύσα Βοΐλα, που κατάγεται από την Μυρσίνη, μίλησε στον Ηλία Σχορτσιανίτη και στη σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο» για την καριέρα της στην Ουγγαρία, όπου βρίσκεται από 18 ετών (από το 2020) και για τον μεγάλο στόχο της που είναι να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Γυναικών. Η ταλαντούχα Βοΐλα, που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας κι έπαιξε στη συνέχεια στον Πανηλειακό, την Προοδευτική Περάματος, την Ολυμπιάδα Υμηττού και την ουγγρική Ντιόσγκιορι πριν πάει πέρυσι στην ΜΤΚ, έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Κορασίδων και Νεανίδων και θέλει στο μέλλον να αποτελέσει μέλος και της Εθνικής Γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Ηλία Σχορτσιανίτη και στη σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο»:

Το χρονικό διάστημα που απείχες λόγω σοβαρού τραυματισμού πώς αντιμετώπισες αυτή την αγωνιστική παύση;

”Το χρονικό διάστημα που απείχα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν περίπου δύο μήνες και ο αυτός ο τραυματισμός με άφησε πίσω, αλλά δούλεψα σκληρά στην αποκατάσταση με την φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας και επανήλθα ακόμα πιο δυνατή και έτοιμη να βοηθήσω την ομάδα μου”.

Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσες όταν επέστρεψες στο χορτάρι;

”Όταν μπήκα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δάκρυσα και γενικά είμαι πολύ χαρούμενη για την επιστροφή μου, καθώς μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο”.

Ποιοι είναι οι φετινοί βασικοί ομαδικοί στόχοι;

”Οι φετινοί βασικοί ομαδικοί στόχοι είναι να είμαστε ανταγωνιστικές και να πρωταγωνιστήσουμε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο”.

Ο κόσμος της ομάδας δίνει το «παρών» στο γήπεδο;

”Η ομάδα μας στηρίζεται στους φιλάθλους της που δίνουν βροντερό “παρών” στις κερκίδες των γηπέδων γεγονός που ανεβάζει την ψυχολογία μας, ενώ στα ντέρμπι γίνεται κοσμοσυρροή”.

Διαφορές που εντοπίζεις μεταξύ ουγγρικού και ελληνικού πρωταθλήματος;

”Στην Ουγγαρία το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με την Ελλάδα, γιατί εδώ όλα λειτουργούν 100% σε επαγγελματικό επίπεδο όπως να διαθέτουμε άρτιες και οργανωμένες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένα γυμναστήρια, άψογα γήπεδα και αποδυτήρια που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες παροχές για την κάθε αθλήτρια.

Γενικά στην Ουγγαρία οι άνδρες αθλητές μάς αντιμετωπίζουν ισότιμα”.

Το γεγονός ότι έχεις συμπαίκτρια και συγκάτοικο την Μαρία Παλαμά πόσο σε έχει βοηθήσει εντός και εκτός γηπέδων;

”Η Μαρία παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μου, διότι διαμένουμε στο εξωτερικό εδώ και τέσσερα χρόνια και κάνουμε αρκετή παρέα. Είμαστε δυνατές φίλες και στηρίζουμε η μία την άλλη σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής”.

Άμεσος προσωπικός στόχος και μελλοντική φιλοδοξία;

”Ο αρχικός μου στόχος ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό πράγμα που το κατάφερα.

Βασικός μου στόχος είναι να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο και να φορέσω την Γαλανόλευκη της Εθνικής Γυναικών”.

Κλείνοντας Χρυσάνθη μία ευχή;

”Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και σε κάθε σπιτικό να κυριαρχεί η αγάπη και η ευτυχία”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot