FOLLOW US: facebook twitter

Χρωστάνε τα περισσότερα, δεν πληρώνουν, δεν ρυθμίζουν! 

Ημερομηνία: 03-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αυξάνεται ο αριθμός των μεγαλοοφειλετών προς την Εφορία που χρωστάνε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και, φυσικά, δεν πληρώνουν τις οφειλές τους και δεν φαίνεται να ενοχλούνται από την εφορία.

Αντιθέτως οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι πιεστικές προς τους μικροοφειλέτες, εκ των οποίων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο έχουν επιβληθεί κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, τον περασμένο Ιανουάριο οι οφειλέτες της εφορίας ήταν 3.931.625 οφειλέτες.

Στις χαμηλές κατηγορίες οφειλών το σύνολο σχεδόν του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου προέρχεται από τα φυσικά πρόσωπα.

Αντιθέτως, όσο αυξάνεται το ύψος των οφειλών ενισχύεται και ο ρόλος των νομικών προσώπων στη διαμόρφωση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου.

Με βάση τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή  στο τέλος Ιανουαρίου μόλις το 0,2% των οφειλετών συγκέντρωνε το 77% του συνολικού ληξιπροθέσμου ποσού που ανέρχεται συνολικά στα 106,9 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο 90,8% των οφειλετών χρωστά έως 10.000 ευρώ με το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να αγγίζει το 3,7% των συνολικών οφειλών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος