FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»

Ημερομηνία: 22-12-2023 | Συντάκτης:

Τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που τα δώρα ανταλλάζονται με ταχύτητα αστραπής. Για τους μικρούς της παρέας, ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να τους χαρίσεις είναι τα βιβλία.

Τα παιδικά βιβλία με θέμα τα Χριστούγεννα, έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο και το βιβλιοπωλείο Κορκολής στον Πύργο, μας προτείνει τα πιο όμορφα από αυτά, για τους μικρούς αναγνώστες.

Ο κουραμπιές Γιες γιες

Συγγραφέας: Αυγή Βάγια

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.

Τα 88 ντολμαδάκια

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εκδότης: Καλέντης

Πόσα ντολμαδάκια πρέπει να μαγειρέψει ο μάγειρας της Ντολμανδίας για τους δώδεκα αστρονόμους; Τι σχεδιάζουν οι μυστικοί πράκτορες από τον Πλανήτη των Δεινοσαύρων; Θα χοροπηδήσει το ελεφαντάκι στο κρεβάτι του δημάρχου; Ποιος καραδοκεί πίσω από την πόρτα του σπιτιού με την κόκκινη κληματαριά στην οδό Κοψοχολιάς; Θα ξεφύγει η Έμμα από τους γιγάντιους σκόρους που την καταδιώκουν; Θα βρει τη χαμένη φλογέρα και το πήλινο αηδονάκι ή θα τη μεταμορφώσει ο μάγος του παλατιού σε μανταλάκι της μπουγάδας; Εσύ θα τα αποφασίσεις όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμα. Τα παραπολυμύθια είναι μια σειρά μαγευτικών βιβλίων που κάθε φορά που τα διαβάζει το παιδί, θα του λένε μια διαφορετική ιστορία.

Τα πρωτοποριακά αυτά βιβλία δεν διαβάζονται από την αρχή ως το τέλος, όπως τα συνηθισμένα βιβλία, αλλά αποτελούνται από μικρές ενότητες με τις οποίες ο αναγνώστης συνθέτει τις δικές του ιστορίες.

Εμπεριστατωμένη μελέτη ερευνητών του Τμήματος Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλής Απόδοσης ─ T. Kostakis and E. Gallopoulos,”The 88 Ntolmadakia” eigenvector and beyond Link Analysis and Linear Algebra on children’s books) διαπίστωσε ότι τα «88 Ντολμαδάκια» περιλαμβάνουν ακριβώς 1.921 διαφορετικές ιστορίες.

Ο Μαγικός Κόσμος του Χάρι Πότερ – Ο Απόλυτος Οδηγός

Συγγραφέας: ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Αφέσου στη μαγεία του κόσμου του Χάρι Πότερ. Ανακάλυψε μαγικά μέρη, συνάντησε φανταστικά πλάσματα και μάθε για τις μάγισσες και τους μάγους που πέρασαν από το Χόγκουαρτς. Από το Καπέλο της Επιλογής μέχρι τη λίστα με τα ξόρκια, όλα περιλαμβάνονται σε αυτόν τον πολυτελή τόμο!

Off-Campus 2 – Τo Λάθος

Συγγραφέας: ELLE KENNEDY

Εκδόσεις: Ψυχογιός

ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΟΚΕΪ… O τριτοετής φοιτητής Τζον Λόγκαν μπορεί να έχει όποιο κορίτσι θέλει. Είναι σταρ του χόκεϊ και η ζωή του είναι μια ατελείωτη σειρά από πάρτι και γνωριμίες της μιας βραδιάς. Πίσω όμως από το ακαταμάχητο χαμόγελό του και την άνετη στάση του, κρύβεται η ολοένα μεγαλύτερη απελπισία του για το αδιέξοδο που θα αντιμετωπίσει όταν τελειώσει το κολέγιο. Μια σέξι συνάντηση με την πρωτοετή Γκρέις Άιβερς είναι ο αντιπερισπασμός που χρειάζεται. Ένα απερίσκεπτο λάθος όμως θα τη διώξει μακριά του και ο Λόγκαν βάζει στόχο σε όλο το τελευταίο έτος του στο κολέγιο να της αποδείξει πως του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ… Ύστερα από την πρώτη της χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μπράιαρ, που δεν πήγε όπως θα ήθελε, η Γκρέις επιστρέφει μεγαλύτερη, σοφότερη και έχοντας ξεπεράσει εντελώς τον αλαζονικό παίκτη του χόκεϊ με τον οποίο παραλίγο να συμβεί… το μοιραίο. Δεν είναι το μαζεμένο κοριτσάκι το οποίο εκείνος θα μυούσε στις απολαύσεις της ενήλικης ζωής. Αν ο Λόγκαν περιμένει ότι εκείνη θα τρέχει πίσω του και θα τον παρακαλάει όπως οι φαν της ομάδας του χόκεϊ, κάνει λάθος. Αν τη θέλει πάλι κοντά του, θα πρέπει να το παλέψει. Πολύ. Αυτή τη φορά εκείνη είναι στο τιμόνι και σκοπεύει να οδηγήσει τον Λόγκαν στα όριά του. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ Off-Campus όπου πρωταγωνιστούν παίκτες μιας ομάδας χόκεϊ και τα κορίτσια που θα τους κάνουν να παραμιλούν.

Η χρυσαλλίδα

Συγγραφέας: Ζοέλ Λοπινό

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Ένας πετυχημένος Έλληνας ζει ευτυχισμένα στη Νέα Υόρκη, αλλά η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τις ενοχές του. Ένας Αθηναίος πρώην βιολιστής χάνει τα πάντα, ακόμα και το παιδί του. Μια ονειροπόλα γυναίκα με χρυσά μάτια, προικισμένη μ’ ένα σπάνιο χάρισμα, αποσύρεται σ’ ένα χωριό της Κρήτης, όπου μεγαλώνει μόνη τον γιο της.

Τι συνδέει αυτούς τους τρεις ήρωες; Πώς το παρελθόν τσαλακώνει τη ζωή τους; Τι συμβαίνει σ’ αυτό το χωριό και συρρέουν εκεί επισκέπτες από κάθε μεριά της γης;

Ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Ιστορίες ανθρώπων που γνώρισαν τη βία, την αδιαλλαξία, την ενοχή, τον ναρκισσισμό, τον χειρισμό. Στη “Χρυσαλλίδα” η Ζοέλ Λοπινό προσεγγίζει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, προτείνοντας μονοπάτια πέρα από τα συνήθη ώστε να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής του. Γιατί δεν μας αξίζει να μείνουμε για πάντα σκλάβοι τού χθες. Γιατί είμαστε όλοι χρυσαλλίδες έτοιμες να πετάξουν. Γιατί ο απώτερος σκοπός του καθενός μας είναι απλά η ελευθερία του νου και η αγάπη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος