FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο «ΚΟΡΚΟΛΗΣ»

Ημερομηνία: 23-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Η ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων, μια σκοτεινή και χιονισμένη νύχτα.

Ο Άγιος Βασίλης και οι τάρανδοί του ετοιμάζονταν για τη μεγάλη πτήση…

Αλλά αυτή δεν είναι μια παραμονή Χριστουγέννων σαν όλες τις άλλες. Φέτος ο Άγιος Βασίλης και οι τάρανδοί του έχουν να παραδώσουν ένα πολύ ξεχωριστό δώρο σε ένα πολύ ασυνήθιστο μέρος – στη Χώρα των Θαυμάτων!

Η ιστορία μας είναι εμπνευσμένη από το κλασικό ποίημα «Ήταν η νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα», αλλά σ’ αυτή την ευφάνταστη παραλλαγή της ο Άγιος Βασίλης κατεβαίνει από την καμινάδα και γνωρίζει χαρακτήρες όπως ο Τρελοκαπελάς, η Γάτα του Τσεσάιρ και η Βασίλισσα των Καρδιών. Και πού είναι η Αλίκη; Μήπως κρύβεται κάτω από το τραπέζι;

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ

Νέα Υόρκη, 1995 Ο Μπράιαν Τζόναθαν Μαλόι και ο Ντάνιελ Φάλλον είναι παιδικοί φίλοι, μετανάστες από την Ιρλανδία και παντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Μπράιαν είναι ένας μοναχικός συγγραφέας που αγαπά την ησυχία, ενώ ο Ντάνιελ, πρώην αθλητής του μπέιζμπολ και νυν προπονητής μιας μικρής ομάδας, με τρεις αποτυχημένους γάμους, είναι γυναικάς και του αρέσει το ποτό. Μέσα όμως από αυτή τη διαφορετικότητά τους συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και φυσικά τους συνδέει δυνατά η κοινή καταγωγή και τα παιδικά βιώματά τους. Όταν πριν από εννέα χρόνια ο Μπράιαν εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, έκανε τεράστια εκδοτική επιτυχία και έγινε διάσημος. Ξεκινώντας, όμως, να γράφει το δεύτερο, έχασε την Κλερ, τη γυναίκα του, και κλείστηκε στον εαυτό του, μη δυνάμενος να ξαναγράψει άλλο βιβλίο. Η οικονομική αδράνεια τόσων ετών τού έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα, γι’ αυτό πιέζει τον εαυτό του να ολοκληρώσει εκείνο το βιβλίο που άφησε στη μέση. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι που το διαμέρισμα δίπλα στο δικό του νοικιάζεται από τη Μανόν Ριβερστόουν, μια νεαρή στριπτιζέζ που κάνει πολλή φασαρία. Ο Μπράιαν είναι πλέον πεπεισμένος ότι δε θα μπορέσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του και σκέφτεται να τα παρατήσει όλα, όταν ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς συμβαίνει το ανεπάντεχο…

ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΝΝΙΑΡΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤ ΜΑΝΣΟΝ

Τι κι αν το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι παίζεται τίμια. Ο Σκοτ Μάνσον πρέπει να φύγει από την Αγγλία. Η σταδιοδρομία του ως προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λόντον Σίτι έχει τελειώσει, και τον πληγώνει βαθιά να βλέπει τους πρώην παίκτες του να κατεβαίνουν στους αγώνες χωρίς αυτόν.

Το να βρει όμως δουλειά στον γεμάτο αστέρια κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται. Μια νέα θέση στη Σανγκάη αποδεικνύεται πως είναι μέρος μιας μεγάλης κομπίνας. Και στη Βαρκελώνη, δεν τον προσλαμβάνουν ως προπονητή αλλά ως ντετέκτιβ. Το αστέρι της Μπάρτσα έχει εξαφανιστεί και πρέπει να τον βρουν γρήγορα.

Ο Σκοτ Μάνσον έχει έναν μήνα να τον εντοπίσει. Καθώς ακολουθεί τα ίχνη του παίκτη από το Παρίσι στην Αντίγκουα, συναντά διεφθαρμένους άντρες, γοητευτικές γυναίκες και την άρρωστη καρδιά του υπέροχου παιχνιδιού…

ΦΑΙΔΙΑ, ΕΦΙΣΤΡΕΠΩ! XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ TΡΥΠΩΝΑ ΤΟ ΦΑΦΑΓΑΛΟ (ΣΕΙΡΑ: ΤΡΥΠΩΝΑΣ Ο ΦΑΦΑΓΑΛΟΣ, ΒΙΒΛΙΟ 2)

Το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον αγαπημένο παπαγάλο που μπερδεύει το π με το φ και μας δίνει ξεκαρδιστικές ιστορίες. Ο Τρύπωνας ο φαφαγάλος βραβεύτηκε με τον Έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

7 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εφτά πανέμορφες ιστορίες, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας, θα σας κρατήσουν συντροφιά καθώς θα περιμένετε τα Χριστούγεννα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος