FOLLOW US: facebook twitter

Χρηματοδοτικά αναπτυξιακά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ημερομηνία: 18-07-2024 | Συντάκτης:

-Στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Ηλείας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Το Επιμελητήριο Ηλείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, πραγματοποίησε με επιτυχία την ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και τις δράσεις της  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB για την στήριξη της καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας.

Στη φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας πλήθος ενδιαφερομένων από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν όχι μόνο με τα καινούρια και χαμηλού κόστους χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αλλά και με τις οικονομικές και τεχνικές παραμέτρους του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, με απώτερο στόχο τη διεύρυνση του κύκλου των χρηματοδοτούμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, εξήρε τη σημασία χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, που αποβλέπουν στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων με χαμηλό προϋπολογισμό, όπως οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις της περιοχής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα εν λόγω χρηματοδοτικά εργαλεία θα αποτελέσουν πολύτιμο σύμβουλο στην τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ κλείνοντας δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει να προωθεί τέτοιου είδους ενημερωτικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών του και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ. Ηλίας Ξανθούλης, τόνισε πως η  χρηματοδοτική στήριξη των ΜμΕ είναι επιβεβλημένη, το δε ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ έρχεται την κατάλληλη περίοδο, προκειμένου να δώσει βήμα χρηματοδότησης σε φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Λογιστών Ηλείας, κου Αλέξη Νταουλάρη, ο οποίος στάθηκε στη σημασία κατάρτισης ενός ρεαλιστικού και τεχνικά άρτιου επιχειρηματικού σχεδίου, για την θωράκιση κι ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής των επιχειρήσεων.

Μετά τον κύκλο χαιρετισμών και προχωρώντας στην κύρια θεματική της εκδήλωσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κα Ισμήνη Παπακυρίλλου, παρουσίασε εκτενώς τα ευέλικτα, στοχευμένα και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κεντρική θεματική της παρουσίασης της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτέλεσε το ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΤΕΠΙΧ) ΙΙΙ, το οποίο παρέχει κεφάλαια κίνησης και χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών αναγκών.

Το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ παρέχει εγγυήσεις έως και το 80% του χορηγούμενου δανείου, καθιστώντας τη χρηματοδότηση πιο προσβάσιμη και διευρυμένη για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση με στοιχειωδώς υγιή οικονομικά μεγέθη.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, η κα. Παπακυρίλλου τόνισε πως «στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ακούμε τις ανάγκες των επιχειρηματιών και ανταποκρινόμαστε εξελίσσοντας τον σχεδιασμό των χρηματοδοτικών μας εργαλείων».

Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες απαντήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot