FOLLOW US: facebook twitter

Χρ. Κωνσταντόπουλος: «Με  τη συμμετοχή πόσων χωρών θα ήταν ευχαριστημένοι οι μελετητές»;

Ημερομηνία: 11-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η προτροπή της «διεθνοποίησης» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας από την μελέτη της διαΝΕΟσις  για την Ανασυγκρότηση της Ηλείας προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την  οργισμένη αντίδραση του προέδρου της «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Φεστιβάλ Ολυμπίας» Χρήστου Κωνσταντόπουλου, προκάλεσε ένα  επιμέρους πεδίο από τους εφτά στόχους- πυλώνες της μελέτης που εκπόνησε και παρουσίασε η διαΝΕΟσις  για την ανασυγκρότηση της Π.Ε Ηλείας με επίκεντρο την αρχαία Ολυμπία και για την οποία μελέτη το περασμένο Σάββατο υπήρξε σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού με στόχο να υπάρξει ένας συντονισμός ενεργειών προκειμένου  περάσει σε φάση υλοποίησης..

Ειδικότερα στον πρώτο πυλώνα –« Στόχος 1 –  Ανάπτυξη της Ολυμπίας και της Ηλείας» γίνεται ειδική αναφορά στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους όπου αναφέρεται ως αναγκαιότητα η διεθνοποίηση του και συγκεκριμένα αναγράφονται τα εξής:  

“Στόχος 1- Διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. “Προτείνεται να αποκτήσει διεθνή ταυτότητα και το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει συμμετέχοντες και εκτός του εθνικού χώρου, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερο κύρος και εύρος. Η Διοικούσα Επιτροπή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα πρέπει να καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης για την προώθηση της διεθνοποίησής του. Επιπλέον, προτείνεται η σύνδεσή του με άλλα φεστιβάλ, όπως αυτό των Αθηνών, καθώς διευρύνει με αυτό τον τρόπο τις προοπτικές του.”

Η δηκτική ανάρτηση του Χρ. Κωνσταντόπουλου

Η λέξη λοιπόν «διεθνοποίηση» πυροδότησε την αντίδραση του κ. Χρήστου Κωνσταντόπουλου ο οποίος σε μια δηκτική ανάρτησή του στο φβ σχολιάζει τον όρο και μάλιστα αναρωτιέται με την συμμετοχή…  πόσων χωρών θα ήταν ευχαριστημένοι οι μελετητές της διαΝΕΟσις  για να θεωρείται το Φεστιβάλ Διεθνές, καθώς διεθνή χαρακτήρα έχει εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα  το 2022 συμμετείχαν στη διοργάνωση συνολικά 76 χώρες!. Ειδικότερα στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“Η έκθεση για την ανασυγκρότηση της Ηλείας προτείνει τη …διεθνοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ώστε (αντιγράφω επί λέξει) «να αποκτήσει διεθνή ταυτότητα και το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει συμμετέχοντες και εκτός του εθνικού χώρου».

Συγγνώμη για την ερώτηση, αλλά με τη συμμετοχή πόσων χωρών θα ήσαν ευχαριστημένοι οι μελετητές για να χαρακτηρίσουν ένα φεστιβάλ ως διεθνές; Με 10; 20; 30; 40; 50;

Ρωτάω διότι κατά την τελευταία πενταετία, ο ετήσιος μέσος όρος των συμμετεχουσών χωρών στο Φεστιβάλ Ολυμπίας ήταν ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΙΑ. Το δε 2022, στο 26ο Φεστιβάλ συμμετείχαν με ταινίες τους 76 ΧΩΡΕΣ. Τις παραθέτω άνευ λοιπών σχολίων:

Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βολιβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καμπότζη, Καναδάς, Κατάρ, Κένυα, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μολδαβία, Μπουρκίνα Φάσο, Μπουτάν, Νεπάλ, Νορβηγία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Παπούα Νέα Γουινέα, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουαζιλάνδη, Σουηδία, Ταϊβάν, Τόγκο, Τουρκία, Τσεχία, Τσεχοσλοβακία, Τυνησία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χιλή, Χονγκ Κονγκ.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot