FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς καθαρό νικητή αλλά με ατάκες το debate των έξι του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία: 25-09-2024 | Συντάκτης:
  • «Δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν», είπε ο Ανδρουλάκης στον Δούκα
  • «Δεν είχες φτιάξει ποτέ τομέα αυτοδιοίκησης», ισχυρίστηκε ο Δούκας
  • «Λείπεις 11 χρόνια Άννα», θύμισε ο Γερουλάνος στην Διαμαντοπούλου
  • «Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα» το σχόλιο της Γιαννακοπούλου

Πλούσιο σε ατάκες και αντιπαραθέσεις ήταν το debate των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ. Όλοι οι υποψήφιοι προσπάθησαν να αποφύγουν το λάθος και να κερδίσουν τις εντυπώσεις της τηλεμαχίας. Στις πρώτες θεματικές, οι απαντήσεις ήταν μάλλον υποτονικές και η αντιπαράθεση περιορισμένη.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα το κλίμα ζεσταινόταν, ο διάλογος γινόταν εντονότερος και στο τρίτο και τελευταίο μέρος υπήρξαν «εκρηκτικές» στιγμές με πολλές κόντρες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, μπηχτές, ατάκες και αλληλοκατηγορίες. 

Οι συγκρούσεις Δούκα Ανδρουλάκη και Γερουλάνου Διαμαντοπούλου έκλεψαν τις εντυπώσεις. «Δηλητηριώδεις» ήταν πολλές ατάκες της Γιαννακοπούλου εναντίον του Ανδρουλάκη αλλά και οι μπηχτές του Κατρίνη προς τον Δούκα. 

Οι πιο δυνατές στιγμές της τηλεμαχίας: 

Λίγο πριν τη λήξη του debate υπήρξε «σύγκρουση» Δούκα Ανδρουλάκη. «Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και πρόεδρος», ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο Χ. Δούκας απάντησε πως «υπάρχει ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι και στην Ελλάδα ένας δήμαρχος μπορεί να είναι και πρόεδρος». Πρόσθεσε με νόημα πως δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα όταν ήταν υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Καμίνης. «Είσαι λίγους μήνες δήμαρχος, δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν, ο Καμίνης ήταν στο τέλος της θητείας σου», του απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο Δούκας, εμφανώς ενοχλημένος, τον κατηγόρησε για απρέπεια. 

«Στην ΚΕΔΕ κατέβηκα γιατί δεν είχες φτιάξει ποτέ τομέα αυτοδιοίκησης και πρέπει να σου θυμίσω ότι δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη να μιλήσουμε με ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν κληθεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Και κάτι ακόμα, κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες και δεν ταυτίζομαι ποτέ με ανθρώπους από τη γείτονα χώρα και από καθεστώτα. Νομίζω ότι αυτό που έκανες σήμερα είναι απρέπεια» αντέτεινε ο Χ. Δούκας και η ατμόσφαιρα στο στούντιο ήταν «ηλεκτρισμένη». 

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει πως ο Χάρης Δούκας ήταν «ο πιο ευνοημένος» της πολιτικής του και πως εάν δεν τον είχε προτείνει για τον δήμο, σήμερα δεν θα ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Ο Χάρης Δούκας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό «ευνοημένος» και αντεπιτέθηκε θυμίζοντας τις δηλώσεις Ανδρουλάκη πως θα ήταν «αποτυχία η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές». 

«Επί αείμνηστης Φώφης Γεννηματά λειτουργούσαν τα όργανα πολύ περισσότερο. Στο έχω πει πολλές φορές», σχολίασε η Νάντια Γιαννακοπούλου σε μία από τις πολλές επιθέσεις της στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα», πρόσθεσε αναφερομένη στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Λίγο νωρίτερα, η Ν. Γιαννακοπούλου είχε ρωτήσει τον Μιχάλη Κατρίνη εάν είχε συνεννόηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ήταν πρόεδρος ΚΟ, καθώς τους κατηγόρησε πως έχουν διαφορετικές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα. «Τις δικές σου θέσεις έφερνες ή του προέδρου;», ρώτησε επίμονα. «Συνεννοούμασταν απόλυτα και μαζί. Σταθερά επαναφέρω τις θέσεις του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και αγωνίζομαι γι’ αυτό», ήταν η απάντηση του Μιχ. Κατρίνη. Η Νάντια Γιαννακοπούλου τάχθηκε ξανά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και διαφώνησε με τη θέση που κράτησε το κόμμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τον Δούκα πως «δεν έχει επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ» και είπε, μάλιστα, πως «δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες», ενώ υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει παρουσία στη Βουλή. «Συλλογικά θα αποφασίσουμε για τον πρόεδρο της ΚΟ εφόσον εκλεγώ πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο Χάρης Δούκας. «Το ΠΑΣΟΚ είχε στην Α’ Αθήνας 7% και έφτασε 56% στον Δήμο. Ξανασκέψου όσα λες και την επόμενη μέρα, θα έχεις χρόνο», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων φανερά ενοχλημένος από τα σχόλια του Μιχ. Κατρίνη. 

Αυξημένη πίεση δέχτηκε η Άννα Διαμαντοπούλου για το παρελθόν, τα χρόνια που απείχε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το φλερτ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Λείπεις 11 χρόνια Άννα από τις μάχες», ήταν το δηκτικό σχόλιο του Παύλου Γερουλάνου. «Πώς ελπίζεις να γυρίσεις πίσω και να εμπνεύσεις εμάς;» «Αν ρωτήσεις τους πολίτες “τι είναι η Διαμαντοπούλου”, θα σου πουν όλοι ΠΑΣΟΚ», απάντησε. «Η πιο σημαντική μάχη μας ήταν το 2009 με το 2012. Έμεινα στην παράταξη. Ήμουν σε όλες τις φάσεις στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και είπα για ένα διάστημα όχι στην κομματική ζωή. Υπάρχει ζωή και έξω από το κόμμα», ισχυρίστηκε η ίδια και μίλησε για τις δράσεις που έκανε με το «Δίκτυο».

Ενδιαφέρουσα και η συζήτηση του Χάρη Δούκα με τον Παύλο Γερουλάνο για την Βασιλίσσης Όλγας και τη δέσμευση του δημάρχου πως πρέπει να ανοίξει και πάλι και να γίνει δρόμος. «Θα έχουμε τη στήριξή σου για να ανοίξουμε τη Βασιλίσσης Όλγας;» ρώτησε ο Χάρης Δούκας, με τον Παύλο Γερουλάνο να μην στηρίζει ξεκάθαρα τα σχέδια του δημάρχου. «Η ιδέα ότι τα δύο πάρκα θα γίνουν ένα, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο θα με ενδιέφερε πάρα πολύ», είπε διαφωνώντας με την ιδέα να γίνει λεωφόρος αυτοκινήτων όπως ήταν και πριν. 

Αναδημοσίευση από efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot