FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς συναυλίες και φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35019″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τέτοιες μαγικές μουσικές στιγμές όπως η αλησμόνητη συναυλία Μαρινέλας, Γλυκερίας, Βιτάλη στο θέατρο Φλόκα δεν θα απολαύσουμε φέτος σε κανένα υπαίθριο θέατρο σε όλη τη χώρα, αφού δεν θα γίνει κανένα φεστιβάλ. 

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν κι επισήμως τον φόβο των μουσικόφιλων, πως φέτος το καλοκαίρι δεν θα απολαύσουμε καμία συναυλία και φεστιβάλ.

Αυτό το έκανε ξεκάθαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας στο μήνυμά του ότι είναι απίθανο να επιτραπούν μεγάλες συναθροίσεις όπως συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα με θεατές μέσα στο καλοκαίρι.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν έχει επιπτώσεις μόνο για τους λάτρεις της μουσικής, αλλά, κυρίως για χιλιάδες μουσικούς και τεχνικούς που αποτελούν έναν από τους κλάδους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία, έχουν ελάχιστη βοήθεια από το κράτος και τώρα βλέπουν ότι θα παραμείνουν άνεργοι για μία μεγάλη χρονική περίοδο.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις από τους διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεις με τον πανελλήνιο σύνδεσμο να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου.

Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot