FOLLOW US: facebook twitter

«Χωρίς εμάς τι θα φας;»

Ημερομηνία: 21-02-2024 | Συντάκτης:

Άρθρο του Κωνσταντίνου Γ. Τσεριώνη,

Δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ήλιδας


Χρησιμοποιώντας την φράση «ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ;» που πολλοί αγρότες είχαν επικολλήσει με πλακάτ,  μπροστά στα τρακτέρ τους χθες, κατά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα , θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει, ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας , οι αγρότες.

Στην συγκέντρωση που επί το πλείστον απαρτίζετο από Θεσσαλούς αγρότες , οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί το μεγαλύτερο βάρος των κινητοποιήσεων λόγω της ολικής καταστροφής που υπέστησαν με τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023, συμμετείχαν δυναμικά και Ηλείοι αγρότες .

Η Κυβέρνηση θα πρέπει πραγματικά και ουσιαστικά, να ενσκήψει στα προβλήματα και στα αιτήματα των αγροτών  που κυρίως είναι:

  • οι ελληνοποιήσεις προϊόντων, τόσο ζωικής όσο και φυτικής και μελισσοκομικής παραγωγής
  • οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
  •  οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς που θα πρέπει να γίνονται
  •  ο επαναπροσδιορισμός  και  η επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ με την επαναφορά του «πρασινίσματος»
  •  το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
  •  το φθηνό αγροτικό ρεύμα
  • η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων.

Η φωνή των αγροτών πρέπει να αντηχήσει σε όλη την Ελλάδα, να ακουστεί η φωνή τους παντού και να ληφθεί  σοβαρά υπόψη η χθεσινή συγκέντρωση που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των ανθρώπων που την διοργάνωσαν,  με την ελπίδα να μην χρειαστεί πάλι να ξανακατέβουν στους δρόμους.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι όλοι μας είμαστε μια μεγάλη αλυσίδα, τώρα οι αγρότες, αύριο οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ελεύθεροι γενικά επαγγελματίες κ.α που κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα αντιμετωπίζουμε προβλήματα που και πολλές φορές μάλιστα διαιωνίζονται, με αποτέλεσμα, ο κόσμος να ζητάει το δίκαιο του.     

Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά, να συμπαραστεκόμαστε και να πορευόμαστε δίπλα τους,   για ένα ίσως καλύτερο ΑΥΡΙΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος