FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Γαβράς: «Προχωράμε Δυνατά – Σταθερά – Μπροστά»

Ημερομηνία: 07-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Χρήστος Γαβράς – πρώην Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας


Πράξεις και όχι λόγια και «κούφιες» υποσχέσεις. Ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη πρώτη κι όλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης προχωρά με πράξεις υλοποιώντας της προεκλογικές του δεσμεύσεις.

α) Αυξήσεις μισθών στο δημόσιο. Μία απόφαση με ιδιαίτερα  βαρύνουσα σημασία, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είχαν λάβει καμία αύξηση στους μισθούς τους τα τελευταία 14 χρόνια.

β) Πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ,

γ) Νέες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Για το 2024 προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές με βάση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του 2023.

δ) Στήριξη στους συνταξιούχους για το 2024. Από την Πρωτοχρονιά έρχεται αύξηση στις συντάξεις, που πιθανότατα θα είναι πάνω από 3% – και σύμφωνα με εκτιμήσεις ίσως φτάσει και το 4%. Παράλληλα όσοι συνταξιούχοι εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Θα τη λαμβάνουν ολόκληρη, βλέποντας μόνο μία μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από τη δεύτερη δηλωμένη -και νόμιμη πλέον- αμοιβή τους

ε) Ουσιαστική στήριξη στους νέους , μέσω του προγράμματος της κυβέρνησης. Το πρώτο μέτρο που θα ευνοήσει τους νέους πολίτες είναι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, που στο τέλος της τετραετίας, θα φτάσει τα 950 ευρώ ενώ ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ.

στ) Μέτρα άμεσης εφαρμογή που θα αρχίσουν από τον ερχόμενο Αύγουστο, στηρίζοντας  εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως η επέκταση του Market Pass, το Youth Pass ύψους 150 ευρώ σε νέους από τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλες τομές

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων αναφέρθηκε στο σχέδιο του για αλλαγές σε κρίσιμους τομείς. Η υγεία αποτελεί  το στοίχημα της νέας τετραετίας για την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ακόμα και κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του στην Ηλεία είχε τονίσει ότι προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση και η στελέχωση των υγειονομικών μονάδων.  Η παιδεία αλλά και η δικαιοσύνη, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης.  

Οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα –Δυνατά – Σταθερά – Μπροστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot