FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Χριστοδουλόπουλος: «Στις 11 Μαΐου έταζε στις καθαρίστριες πλήρες ωράριο και…»

Ημερομηνία: 28-08-2023 | Συντάκτης:

«Στις 11 Μαΐου έταζε στις καθαρίστριες πλήρες ωράριο και τρεις μήνες μετά φταίει… η αντιπολίτευση για τις δεσμεύσεις του!»

Για πολλοστή φορά (παλιά του τέχνη κόσκινο) ο απερχόμενος δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης δεν τήρησε τα όσα έταζε και ανακοίνωνε δημόσια στις 10 Μαΐου, σχετικά με το κρίσιμο θέμα των σχολικών καθαριστριών, προφανώς για να μπορέσει να τις έχει δέσμιες και να τις υφαρπάξει τις ψήφους, όμως δεν υπολόγισε σωστά τις ημερομηνίες και η «βόμβα έσκασε στα χέρια του»!

Πλέον, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τις ευθύνες, παραπέμποντας τα δικά του λάθη σε… «επιπολαιότητα της αντιπολίτευσης» και ειδικά της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία με αίσθημα ευθύνης από κοινού με τις υπόλοιπες παρατάξεις, αποφάσισαν να προασπιστούν το δίκαιο και τη νομιμότητα, κατανοώντας πλήρως το αίτημα για εργασία των σχολικών καθαριστριών.

ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: Δεν ήμασταν εμείς που στις αρχές Μαΐου υποσχόμασταν στις 36 σχολικές καθαρίστριες πλήρες ωράριο για το σχολικό έτος που έρχεται. Ήταν ο κύριος Λυμπέρης και οι αντιδήμαρχοι της σημερινής δημοτικής αρχή.

Αντί αυτού, όμως, ο δήμαρχος Ήλιδας έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισήγηση από τις υπηρεσίες του, που καμία από τις δεσμεύσεις τους λίγους μήνες πριν δεν υλοποιούνταν. Μάλιστα, στην εισήγηση των υπηρεσιών οι καθαρίστριες αντί για 36 ήταν… 30 και ήταν «άφαντη» η πλήρης απασχόληση.

Πολιτική εισήγηση δεν υπήρχε και κανένας αντιδήμαρχος δεν αναλάμβανε κατά τη συνεδρίαση να ενημερώσει το σώμα, αυτοσχεδιάζοντας την ώρα της συζήτησης. Αφού κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη, η πρόεδρος του Σωματείου επικαλέστηκε τη μαρτυρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παναγιωτάρα, ο οποίος ήταν «παρών» στη συνάντηση των 36 εργαζομένων με το Δήμαρχο τον περασμένο Μάιο, ότι η δέσμευσή του ήταν να προσληφθούν όλες και όλοι με πλήρες ωράριο. 

  • Μα καλά κύριε Λυμπέρη, πριν τις «μεγαλειώδεις» συνεντεύξεις τύπου, τις «βαρύγδουπες» ανακοινώσεις και τη συνάντηση με τις σχολικές καθαρίστριες, δεν είχες καν επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να έχεις και τη δική τους άποψη;
  • Δεν είναι δικοί σας οι αντιδήμαρχοι που δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν ειδήγηση;

Αφού άπαντες στην αίθουσα του συμβουλίου -λίγες εβδομάδες πριν- διαπίστωσαν τα ψέματά σας, για τα οποία μάλιστα επιλέξατε να απουσιάζετε από τη συνεδρίαση, ΕΜΕΙΣ καταθέσαμε την δική μας εισήγηση για 36 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, την οποία και δέχθηκαν σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που τους είχατε «τάξει» εσείς κάποιους μήνες πριν.

Από τις 8 Αυγούστου που το σώμα έλαβε κατά πλειοψηφία την απόφαση, από τότε αυτή παραμένει στα συρτάρια της δημοτικής αρχής, χωρίς να εφαρμόζεται όπως οφείλουν.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ήλιδας την τελευταία τετραετία και η αίσθηση του δικαίου που διακρίνει προσωπικά το Δήμαρχο. Δίκαιο είναι μόνο όταν μπορεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να ανατεθεί κάποιο έργο σε εργολάβο!

Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Λυμπέρης θα συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητά και να χρεώνει όλα τα λάθη της χαμένης τετραετίας του, την αδιαφορία που επέδειξε για το δήμο, την ανεπάρκειά του και τις αποτυχημένες επιλογές του, σε όλους τους υπόλοιπους έκτος από τον εαυτό του.

Τέτοιες συμπεριφορές, όμως, -ευτυχώς- οι πολίτες τις έχουν καταδικάσει στη συνείδησή τους και αυτό θα φανεί περίτρανα στις κάλπες τις 8ης Οκτωβρίου, με τη μεγάλη Συμμαχία μας να αναδεικνύεται νέα δημοτική αρχή, ως δύναμη ευθύνης και σταθερότητας για την επόμενη ημέρα του τόπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot