FOLLOW US: facebook twitter

Μπροστά στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Ημερομηνία: 20-09-2023 | Συντάκτης:

Του Πέτρου Καπαρέλη, τ. Δημ. Συμβούλου Πύργου, υποψήφιου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα του 43/+1 που εφαρμόζει η Ν.Δ. θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές στις 8/10/2023 (παλιά τους τέχνη κόσκινο). Η αυτοδιοίκηση πάει από το κακό στο χειρότερο. Είναι το μακρύ χέρι του αστικού κράτους. Διαρκώς μειώνονται τα κονδύλια χρηματοδότησης του κεντρικού κράτους προς τους δήμους και τις περιφέρειες. Έτσι μετατρέπουν την Τ.Α. σε Α.Ε. μεταφέροντας την σε φοροεισπραχτικό μηχανισμό με κύριο στόχο την κερδοφορία των ιδιωτών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων μέσω Σ.Δ.Τ. δηλαδή συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πολιτική της «ανταποδοτικότητας» και της επιχειρηματικότητας διαπνέει όλα τα νομοθετήματα. Οι περιφέρειες και οι δήμοι θα πουλάνε τα πάντα επιβάλλοντας νέα χαράτσια στους δημότες. Στο καθεστώς εργασίας όλο και πιο πολύ επεκτείνεται ο θεσμός της ελαστικής εργασίας με ελάχιστες αμοιβές και με καθεστώς ομηρίας και ρουσφετιού. Τελευταία με δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως θα καταργήσει και αυτά τα 8μηνα των προσλήψεων στους δήμους. Στις επερχόμενες εκλογές κάποιοι το παίζουν «ανεξάρτητοι». Εξαρτημένοι όμως από την πολιτική των αστικών κομμάτων με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Τελευταία παρατηρούμε μεταγραφές υποψηφίων από τη μια παράταξη στην άλλη σαν να είναι μεταγραφές ποδοσφαιρικών ομάδων. Βλέπουμε λοιπόν δεξιοί και ακροδεξιοί και πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου. Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου να μεταπηδούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καννή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει καμία σχέση με τα φαινόμενα σήψης και εξαγοράς συνειδήσεων. Έχει επικεφαλής στα ψηφοδέλτια της αγωνιστές όπως στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο τον Χρήστο Αθανάσουλα και στο Περιφερειακό των Σωτήρη Παρίση μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.  Άνθρωποι των καθημερινών αγώνων. Βάζουν σε προτεραιότητα τα προβλήματα των εργαζομένων, των Αγροτών, των συνταξιούχων, των Μικρομεσαίων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών αλλά και της Νεολαίας. Ασφαλώς και ο λαός της πόλης μας δεν είδε τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων να βρίσκονται δίπλα στους καθημερινούς αγώνες των λαϊκών στρωμάτων. Πότε παραβρέθηκαν σε μια κινητοποίηση, σε μια συγκέντρωση έστω και να συμπαρασταθούν γιατί η πολιτική των κομμάτων που εκπροσωπούν είναι ενάντια στις λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει και αγωνίζεται:

  • Για απόδοση στους Δήμους των έως σήμερα παρακρατηθέντων πόρων της Τ.Α. αλλά και για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που συνεχώς την μειώνουν
  • Για μείωση των Δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης αλλά αντίθετα για αύξηση των τελών στα Σούπερ Μάρκετ, στις Τράπεζες, στα πολυκαταστήματα και στους δημόσιους οργανισμούς.
  • Απαλλαγή τελών στις ευπαθείς ομάδες και στους ανέργους
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας, ύδρευσης κτλ
  • Όχι στις απευθείας αναθέσεις των έργων με αδιαφανής διαδικασίες
  • Δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόνοιας με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού
  • Έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης
  • Κατασκευή παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Ανάδειξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα βρίσκεται πάντα στον αγωνιζόμενο λαό.

Ψήφο για καινοτόμες αλλαγές στο Δήμο Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot