FOLLOW US: facebook twitter

Brazilian JIU-JITSU στην Ηλεία: Η τέχνη της ευγένειας

Ημερομηνία: 24-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Στην ιαπωνική Ζίου Ζίτσου σημαίνει η τέχνη της ευγένειας. Ευφημισμός που δηλώνει τον μη βίαιο χαρακτήρα που η πολεμική τέχνη αυτή αναχαιτίζει και αποτρέπει μία επίθεση χωρίς κανένα χτύπημα. Είναι ένα παλαιστικό στυλ που χρησιμοποιεί θέσεις στρατηγικού ελέγχου που οδηγούν στην υποταγή του αντιπάλου μέσω λαβών εξαρθρώσεων και πνιγμών.

Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου έγινε ιδιαίτερα γνωστό μέσα από την προβολή του την δεκαετία του 1990 σε  αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών, το γνωστό σε όλους UFC (Ultimate Fighting Championship), όπου αποδείχτηκε περίτρανα η ανωτερότητά της τέχνης του JIU-JITSU έναντι των άλλων πολεμικών στυλ με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε εργαλείο αιχμής στο χώρο των μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).

Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου ένα είδος πάλης το οποίο περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους (συγγένεια με το Τζούντο) και τεχνικές εδάφους. Εκεί εντοπίζεται και η ειδοποιός διαφορά του από όλες τις άλλες πολεμικές τέχνες οι οποίες αντιμετωπίζουν το γεγονός της πτώσης στο έδαφος ως κάτι απευκταίο ή terra incognita.

Το Brazilian JIU-JITSU προσφέρει ένα αυθεντικό και πρωτότυπο οπλοστάσιό αντιμετώπισης και αναχαίτισης οποιουδήποτε κινδύνου από μία θέση που είναι φαινομενικά μειονεκτική. Σε αυτό το είδος διδάσκεται μία κινησιολογία με απλές φυσικές και πρωτόλειες κινήσεις η οποία κάθε φορά εξειδικεύεται μέσα από την εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες, γεγονός που δίνει μεγάλη ελευθερία σε αυτόν που τη χρησιμοποιεί να την προσαρμόσει στις ικανότητες και τις ανάγκες του.

Draculinos team Οlympia

 

Δηλαδή ανάλογα με το εάν κάποιος είναι ψηλός ή κοντός, βαρύς ή ελαφρύς, μυϊκά δυνατός ή αδύναμος, είναι σε θέση να εκτελέσει με το δικό του  τρόπο τις τεχνικές του ζιου ζίτσου, με άλλα λόγια το Brazilian JIU-JITSU μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

Ως άθλημα είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και μπορεί και αυτό να προσφέρει διακρίσεις και ευκαιρίες σε όσους το εξασκούν.

Παιδικό τμήμα Αρχ. Ολυμπίας

 

Στο νομό Ηλείας διδάσκεται αποκλειστικά στις εξής σχολές:

1) στον Πύργο στην «OLYMPIC FIGHTING ACADEMY» (οδός Γιαννιτσών 39)

2) το άλλο στην Αρχαία Ολυμπία «ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ»

Οι δύο αυτές σχολές ανήκουν στην ομάδα της GRACIE BARRA DRACULINO και τα τελευταία 2 χρόνια οι αθλητές τις Ηλείας έχουν διακριθεί πολλές φορές.  (2 δεύτερες θέσεις στην μπλε ζώνη στην κατηγορία μάστερ πανελλήνιο πρωταθλήματα του 2015, 2016 και μία δεύτερη θέση στη μοβ στο πανελλήνιο πρωταθλήματα 2016 και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία κάτω των 16 ετών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2015, 1η και 2η θέση στο πρωτάθλημα All Star κατηγορία μπλε ζωνών, και μία δεύτερη θέση στο GREECE NATIONAL PRO JIU-JITSU CHAMPIONSHIP στην κατηγορία μάστερ των λευκών ζωνών).

Προπόνηση

 

Λειτουργούν τμήματα Brazilian JIU-JITSUπαιδικά και ενηλίκων καθώς επίσης στον Πύργο υπάρχει και τμήμα ΜΜΑ που σχετίζεται άμεσα με το Brazilian JIU-JITSUκαι το οποίο διδάσκει ο γνωστός στο χώρο του ΜΜΑ και διακεκριμένος αθλητής, Διονύσιος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της «ILIDA FIGHTING ACADEMY» .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot