FOLLOW US: facebook twitter

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό επιχείρησης στον Πύργο

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας για χρέη 560.000 ευρώ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την αναστολή του πλειστηριασμού επιχειρηματικού ακινήτου στον Πύργο αποφάσισε πριν από μερικές ημέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας, καθώς έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του θιγόμενου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύτηκε, δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα στάδια για τη διενέργεια των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να προκύψει αυταπόδεικτη δικονομική βλάβη του ανακόπτοντος επαγγελματία και ιδιοκτήτη του ακινήτου.

«Η ένδικη δήλωση συνέχισης του πλειστηριασμού πάσχει και συνεπώς θα πρέπει να ακυρωθεί κατά παραδοχή του μοναδικού λόγου ανακοπής (…) η ακυρότητα αφορά στην εν γένει μη τήρηση της διαδικασίας συνέχισης πλειστηριασμών του άρθρου 966 ΚΠολΔ και συγκεκριμένα στην παράλειψη ενός σταδίου αυτής, λόγω εμφιλοχωρήσαντος σφάλματος και ουχί στο κατ’ ιδίαν επικαλούμενο σφάλμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης. Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, πρέπει η υπό κρίση ανακοπή, κατά το μέρος που κρίθηκε παραδεκτή και νόμιμη, να γίνει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη, να ακυρωθεί η πράξη γνωστοποίησης δήλωσης συνέχισης της υπαλλήλου του πλειστηριασμού (…) με την οποία ορίστηκε νέα ημερομηνία πλειστηριασμού).

Η διαδικασία αφορά οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στην ανατολική πλευρά του Πύργου, στη θέση «Κούβελος», στο οποίο στεγάζεται ενιαία επιχείρηση με ενιαία αίθουσα πώλησης και μεταλλική αποθήκη το οποίο είχε βγει στο «σφυρί» για χρέη 559.663 ευρώ από το fund «CAIRO No. 1 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot