FOLLOW US: facebook twitter

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό επιχείρησης στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 17-06-2024 | Συντάκτης:

-Ανεστάλη στο… παρά πέντε ο κίνδυνος για τη λειτουργία της

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο… παρά πέντε απετράπη πλειστηριασμός ακινήτου που στεγάζει ενεργή επιχείρηση στον δήμο Ήλιδας, καθώς τέθηκε σε αναστολή μία ημέρα προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ηλεκτρονική διαδικασία.

Πρόκειται για ακίνητο που είχε βγει στο «σφυρί» για οφειλές 62.000 ευρώ και στο οποίο λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια με επιτυχία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των συνεστιάσεων σε ισόγειο κτίριο περίπου 750 τ.μ. Είχε προηγηθεί κατάσχεση για την εξόφληση μέρους συνολικής οφειλής περίπου 270.000 ευρώ  και ακολούθησε η διαδικασία πλειστηριασμού από πολύ γνωστό fundπου διαχειρίζεται απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών, το κτίριο ήταν προσημειωμένο ως υποθήκη σε δάνειο που είχε ληφθεί από τον οφειλέτη, προκειμένου να επενδύσει στην επιχείρησή του και να την αναπτύξει. Τα σχέδια αυτά ανέτρεψε η οικονομική κρίση που ακολούθησε, με συνέπεια ο οφειλέτης να βρεθεί έρμαιο των διαθέσεων των τραπεζών και των funds.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ενδεχόμενο ολοκλήρωση του πλειστηριασμού του ακινήτου θα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα την επιχείρηση που λειτουργεί εκεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και την αγορά εργασίας.

Ωστόσο, χάρη στις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες, ο πλειστηριασμός μπήκε σε αναστολή. Ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, που χειρίστηκε την υπόθεση, έκανε λόγο για μια νίκη μικρή αλλά τεράστια.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια διαδικασία που θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία μιας υγιούς επιχείρησης, που όπως και χιλιάδες άλλες στην Ελλάδα, δέχθηκε το σφοδρό χτύπημα της οικονομικής κρίσης» ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot