FOLLOW US: facebook twitter

Basketleague/Κόροιβος: Στα «μπλε» ο Aaron Rountree!

Ημερομηνία: 07-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35268″ img_size=”full”][vc_column_text]Την απόκτηση του Άαρον Ρούντρε ανακοίνωσε ο Κόροιβος. Ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα της Αμαλιάδας, ενώ μάλιστα προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά στο σλοβακικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο νέος παίκτης του Κοροίβου αγωνίστηκε στην σεζόν 2014-15 στο Ουέικ Φόρεστ, ως συμπαίκτης του Κώστα Μήτογλου!

Αναλυτικά: «Η ΚΑΕ Κόροιβος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Aaron Runtree. Ο Αμερικανός νέος παίκτης της ομάδας μας γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1993 στην πόλη Wilson της North Carolina, έχεις ύψος 2,03 cm κι αγωνίζεται ως Forward. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της MBK Lucenec κι έλαβε μέρος στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Σλοβακίας, μετρώντας κατά μέσο όρο 12 πόντους, 49,7% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 76,4% στις ελεύθερες βολές, 8,3 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ σε 36,3 λεπτά συμμετοχής.

Ξεκίνησε την κολεγιακή του καριέρα από το πανεπιστήμιο Wake Forest, όπου αγωνίστηκε από 2012 ως το 2015, ενώ αποφοίτησε από το Iona College, μετέχοντας τη σεζόν 2015-16 με την ομάδα Iona Gaels στο NCAA. Καλωσορίζουμε τον Aaron στην οικογένεια του Κόροιβου και του ευχόμαστε να έχει μία επιτυχημένη χρονιά με τη φανέλα της ομάδας μας!».

Οι «μπλε», λοιπόν, ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μεταγραφική τους κίνηση, καθώς έχει αποκτηθεί ήδη κι ο επίσης Αμερικανός, Μάρκους Πόσλεϊ, ενώ έχουν ανανεώσει οι Σαχπατζίδης, Σπυρονίδης.

Στις 28/8 η έναρξη προετοιμασίας

Με τη νέα αγωνιστική σεζόν στην BASKET LEAGUE να αρχίζει στις 7 Οκτωβρίου (1η αγωνιστική), όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει την Δευτέρα 28 Αυγούστου στην Αμαλιάδα. Στόχος, να έχει στην διάθεση του ο τεχνικός Ντίνος Καλαμπάκος τουλάχιστον το 80-90% του νέου ροστερ της ομάδας.

Στο μεταξύ, αν και υπήρχε πρόθεση ανανέωσης, αυτό δεν θα ισχύει για τον φόργουορντ Αντώνη Μιχάλογλου, αφού ο 29χρονος παίκτης δέχτηκε την πολύ καλή πρόταση από την Καβάλα και θα συνεχίσει εκεί (η μακεδονική ομάδα έκανε κι άλλες καλές μεταγραφές ώστε να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και να επιστρέψει άμεσα σα την Α2).

“Πάγωσε” η μείωση

Η πολυσυζητημένη απόφαση που πήρε πρόσφατα το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ για την μείωση των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League από την σεζόν 2018/19, τελικά ακυρώθηκε μετά από κοινού απόφαση που πήρε η διοργανώτρια αρχή μαζί με την ΕΟΚ.

Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ στις 18/7 υπενθυμίζεται, είχε αποφασιστεί να μειωθούν σταδιακά οι ομάδες της Stoiximan.gr Basket League σε 12 από 14 την σεζόν 2019-2020.

Όμως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν δεχόταν τον τρόπο μείωσης (με άνοδο μόνο μιας ομάδας από την Α2 για δυο σεζόν), και ο ΕΣΑΚΕ συμφώνησε τελικά να μην ισχύσει από την νέα σεζόν η σταδιακή μείωση των ομάδων και να “παγώσει” η απόφαση.

Αποφεύγοντας και το …”μπέρδεμα” του να αντιπρότεινε η ΕΟΚ υποβιβασμό ΤΡΙΩΝ ομάδων από την Α1 και άνοδο δυο από την Α2. Όπως είχαμε περιγράψει από προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Έτσι λοιπόν, την καινούργια σεζόν 2017-18 θα ανέβουν στην Stoiximan.gr Basket League κανονικά δύο ομάδες από την Α2 και θα υποβιβαστούν επίσης δύο ομάδες από την Α1, κάτι που ίσχυσε δηλαδή και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε (αλλά και νωρίτερα).

Οι δικαιολογίες που βρέθηκαν για την …αλλαγή πλεύσης, αν δηλαδή στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν τηρήθηκε η τυπική διαδικασία ότι για να ψηφιστεί ένα θέμα, όπως είναι η τροποποίηση του κανονισμού, πρέπει να υπάρχει από πριν στην ημερήσια διάταξη, κάτι που δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση ή αν είχε (λέει) σταλεί ήδη η προκήρυξη της ΕΟΚ στις ομάδες της Α2, ελάχιστη σημασία έχουν…

Συνάντηση με Γεωργιόπουλο

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο είχαν οι Χρήστος Λαγός και Διονύσης Κάτζος. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την αναβάθμιση του κλειστού του δήμου Ήλιδας, με τους κ.κ. Λαγό και Κάτζο να επισημαίνουν τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να διευθετηθούν, αν είναι δυνατόν, πριν την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην BASKET LEAGUE.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot