FOLLOW US: facebook twitter

Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ: από ασχημόπαπο η μία από τις πιο πετυχημένες

Ημερομηνία: 26-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Της Πολυξένης Ζαρκαδούλα

Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η περίεργη και αισιόδοξη ιστορία ζωής της Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ αλλά και η εξέχουσα μορφή της στον καλλιτεχνικό χώρο. Το «τέρας» που φώναζαν κάποτε δικοί της άνθρωποι, «το μεγάλο ράμφος» που φώναζαν κάποτε οι συμμαθητές της σύναψε πολλές ερωτικές σχέσεις με διάσημους ωραίους άνδρες, απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και αγαπήθηκε και δοξάστηκε για τις φωνητικές και υποκριτικές της ικανότητες όσο καμία άλλη.


Ο χαμός του πατέρα της και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης

Ξεκινώντας η μικρή Μπάρμπαρα Τζόαν Στρέιζαντ, όπως είναι κανονικά το όνομά της αν και η ίδια προτιμάει το Μπάρμπρα γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1942 στο Μπρούκλιν από γονείς ιουδαϊκής θρησκείας. Πριν ακόμα γίνει δύο ετών έχασε τον πατέρα της και η μητέρα της μετακόμισε στο σπίτι των γονιών της. Τα πράγματα εκεί ήταν δύσκολα καθώς υπήρχε πολλή ανέχεια. Όταν παντρεύτηκε ξανά η μητέρα της μετακόμισε στο νέο σπίτι. Όμως και η ζωή εκεί δεν ήταν καλύτερη καθώς ο πατριός της δεν την αγαπούσε και τη φώναζε, «τέρας». Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει και η ίδια σε συνεντεύξεις της, «η μητέρα της δεν την αγαπούσε, μάλλον νοιαζόταν για να μην πεινάσει».

Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια

Στο σχολείο οι συμμαθητές της δεν την θεωρούσαν ωραία, αντιθέτως την αποκαλούσαν «μεγάλο ράμφος» λόγω της μεγάλης της μύτης. Η μητέρα της δεν ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι ή την υποκριτική ωστόσο εκείνη πάντα διάβαζε και ονειρευόταν να κυνηγήσει το μεγάλο της όνειρο. Λόγω των πενιχρών οικονομικών της για να καταφέρει να σπουδάσει υποκριτική παράλληλα πρόσεχε παιδάκια. Ωστόσο στα πρώτα της βήματα της έλεγαν να κάνει πλαστική στη μύτη. Εκείνη όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά τα κατάφερε και πολύ καλά με αυτήν τη μύτη.

Ένα αστέρι γεννιέται

Η Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ είχε πολύ μεγάλο ταλέντο κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο προσόν της γιατί τελικά όταν μπορείς το σύμπαν θα συνωμοτήσει και θα τα καταφέρεις. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρά μαγαζιά ο κόσμος μαγευόταν από τη μέτζο φωνή της και γρήγορα κατάφερε να γίνει γνωστή. Με το ταλέντο της και τη σκληρή δουλειά ο πρώτος της ρόλος ήρθε το 1962 στο Μπροντγουέι.

Οι δύο γάμοι και η οικογένεια

Εκεί ήταν που γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο, τον Αμερικανό ηθοποιό Έλιοτ Γκουλντ στα γυρίσματα του μιούζικαλ «I Can Get It For You Wholesale». Παντρεύτηκαν το 1963 και απέκτησαν έναν γιο, τον Τζέισον. Αργότερα χώρισε και το 1990 γνώρισε σε ένα πάρτι τον δεύτερο σύζυγό της και μακροβιότερη σχέση της μέχρι και σήμερα. Η Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ παντρεύτηκε τον επίσης Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Μπρόλιν το 1998 κι όπως έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της «Κάποιες στιγμές γεμίζει τον ρόλο του πατέρα που δεν είχα. Νιώθω ασφαλής μαζί του». Ωστόσο στο ενδιάμεσο από αυτούς τους δύο γάμους το άλλοτε «τέρας» είχε συνάψει σχέσεις με πολλούς, ωραίους και πλούσιους άνδρες.

πηγή εικόνας: https://www.sansimera.gr

Η καλλιτεχνική αποθέωση

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1963 με τον δίσκο «The Barbra Streisand Album». Ο οποίος και έγινε χρυσός και κέρδισε δύο βραβεία γκράμι. Ωστόσο ο δίσκος που την έκανε όχι απλά αναγνωρίσιμη αλλά ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο ήταν το «Guilty» που κυκλοφόρησε το 1980 και περιείχε την μπαλάντα, «Woman in Love».

Το έργο που την καταξίωσε υποκριτικά ήταν ο ρόλος στο μιούζικαλ «Funny Girl» το 1964 από τότε ήρθαν πάρα πολλοί ρόλοι σε ταινίες, κωμικές και δραματικές. Μία ακόμη ταινία που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων είναι η «A Star Is Born», που κυκλοφόρησε το 1976. Το πηγαίο ταλέντο και η αμεσότητα και μεταδοτικότητα των ρόλων της της έδωσαν τα εισιτήρια για να γίνει μία από τις σημαντικότερες μορφές στον υποκριτικό χώρο. Σαν σκηνοθέτρια  πρωτοεμφανίστηκε με την ταινία «Yentl» το 1983 με εξαιρετικές επιδόσεις και σε αυτό το κομμάτι.

Η Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ αποτελεί μια εμβληματική φιγούρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Πολυπράγμων: τραγουδίστρια, συνθέτρια, ηθοποιός, σκηνοθέτρια, παραγωγός. Γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση.


Πηγές:

  1. Μαύρα Σαραντοπούλου ,«Μπάρμπαρα Στρέιζαντ: Η γυναίκα που αποκάλεσαν τέρας και στο τέλος την χειροκρότησαν όλοι», 7 Οκτωβρίου 2022, https://www.ipliroforia.gr/plus/afierwmata/mparmpara-streizant-i-gynaika-poy-apokalesan-teras-kai-sto-telos-tin-cheirokrotisan-oloi/
  2. «Μπάρμπαρα Στρέιζαντ: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και οι εραστές που πέρασαν από τη ζωή της», 26 Απριλίου 2022, https://www.protothema.gr/life-style/article/1236401/brarbra-streizad-ta-duskola-paidika/
  3. «Μπάρμπρα Στρέιζαντ», https://www.sansimera.gr/biographies/2290

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot