FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον: Σάρωσε τα μετάλλια ο Φιλαθλητικός στο Λαύριο

Ημερομηνία: 17-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

-Χρυσοί οι Αντύπας και Πετροπούλου

-Ασημένιοι οι Τυλιγαδας, Λιάτου, Λαζαροπούλου, Κωνσταντακοπούλου και Χριστοδουλόπουλος

-Χάλκινος ο Κρεκουκιώτης

Μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση είχαμε για το τμήμα μπάντμιντον του Φιλαθλητικού την περασμένη Κυριακή. Η ομάδα του Πύργου που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί το ηλειακό μπάντμιντον σε όλο το πανελλήνιο μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 που διεξήχθη και φέτος στο Λαύριο. Σε αυτήν αποστολή που μετείχαν 22 αθλητές και πολύ γονείς και συγγενείς, ναυλώθηκε πούλμαν ενδεικτικό της δυναμικής του συλλόγου που έγινε και αντικείμενο συζήτησης και εκεί στον χώρο του Πανελληνίου. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Φιλαθλητικός κατέκτησε 8 πανελλήνια μετάλλια (μετρώντας τα μετάλλια των διπλών ως ένα ή 12 μετρώντας τα ξεχωριστά) ύστερα από εκκωφαντική εμφάνισης των μικρών Πυργιωτόπουλων.

Χρυσό μετάλλιο με άνετη επικράτηση και πρωταθλητής Ελλάδας ο Τίτος Αντύπας που έδειξε από την αρχή γιατί ήταν ο Νο 1 του ταμπλό με την ποιότητά του να ξεχειλίζει. Χρυσό στο μόνο κοριτσιών για την Χαρά Πετροπούλου που έδειξε μια κλάση πάνω από όλα τα άλλα κορίτσια και έφτασε στο πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο που πέρυσι μια εμπύρετη ασθένεια της είχε στερήσει. Επίσης χρυσό και στο μεικτό αφού τα δύο παιδιά του Φιλαθλητικού, Αντύπας και Πετροπούλου, συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο που δεν είχε αντίπαλο και έφτασαν άνετα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ασημένιος μεταλλιούχος και δεύτερος μετά από εξαιρετική εμφάνιση και ανταγωνιστικό τελικό ο αεικίνητος Σπύρος Τυλιγάδας που έκανε πολύ καλό τουρνουά.

Επίσης στο μόνο στα αγόρια έλαμψε με την άρτια τεχνική του και ο Θανάσης Κρεκουκιώτης κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, μια διάκριση που ο μικρός αθλητής του Φιλαθλητικου κυνηγά από πρόπερσι στην ίδια κατηγορία. Ταυτόχρονα το δίδυμο του με τον συναθλητή του Σπύρο Τυλιγαδα στο διπλό έφτασε και αυτό στο μετάλλιο και αυτήν την φορά στο χάλκινο κερδίζοντας το χειροκρότημα. Εξαιρετική εμφάνιση και παρά την απειρία τους σε τέτοιους αγώνες πραγματοποίησαν οι πρωτοεμφανιζόμενες Ζωή Λαζαροπούλου και Βασιλική Λιάτου στο διπλό κοριτσιών δείχνοντας πτυχές του ταλέντου τους και ότι το μέλλον τους ανήκει.

Τέλος στο μεικτό, οι χρυσοί πρωταθλητές στα U11 Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντίνα Κωνσταντακόπουλου, σε ανώτερη ηλικιακά κατηγορία, έκαναν πάλι την υπέρβαση και έφτασαν στο ασημένιο μετάλλιο δείχνοντας την δυναμική που έχουν αναπτύξει. Όμως και τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου είχαν αξιοπρόσεκτη εμφάνιση, αγωνίστηκαν με πάθος κέρδισαν το χειροκρότημα και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Οι υπόλοιποι άξιοι μπαντμινίστες του συλλόγου που απάρτιζαν την αποστολή ήταν οι: Άννα Γκουντουβά, Ιωάννα Γιατρά, Μελίνα Γουβιά, Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Θεοδωσόπουλος, Αντώνης Κουτσαντωνόπουλος, Παναγιώτης Σκυλλάκος, Πάρης Φλέσσας, Γιώργος Τσιμάρας, Δανάη Πετροπούλου και Μαριλένα Σκούτα.

Δ. Παρασκευάς «Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας»

Ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Παρασκευάς που κοουτσάρισε σε αυτό το τουρνουά τους αθλητές του Φιλαθλητικού δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Είχαμε πολύ καλή εικόνα σαν σύλλογος και αν οι κληρώσεις μας χαμογελούσαν λίγο θα είχαν ακόμη δύο μετάλλια φτάνοντας τα δέκα γιατί συναντήθηκαν και δικά μας παιδιά μεταξύ τους. Ενδεικτικό είναι ότι πήραμε τα 3 από τα 5 χρυσά μετάλλια, ενώ πήραμε τα 8 από τα 20 τελικά μετάλλια που δόθηκαν. Τέλος να αναφέρουμε ότι στα αγόρια 3 από τα 4 παιδιά του βάθρου ήταν του Φιλαθλητικού, ενώ ο τελικός ήταν εσωτερική υπόθεση. Τι άλλο να ζητήσουμε από τα παιδιά, που έδειξαν έμπρακτα την δυναμική που έχει αναπτύξει το σωματείο εδώ και χρόνια;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος