FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: Οι αδερφές Βλαχαντώνη και η Βαγγέλη διέπρεψαν στο Πανελλήνιο της Θέρμης

Ημερομηνία: 15-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με 4 μετάλλια στις αποσκευές του γύρισε ο Φιλαθλητικός με το τμήμα μπάντμιντον από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κλειστό της Θέρμης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εκεί την παράσταση έκλεψε η Παυλίνα Βλαχαντώνη που στο μονό έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο διπλό με συμπαίκτρια την αδερφή της, Αντωνία, πήραν το χρυσό και απέδειξαν ότι συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα στο διπλό.

Η Πυργιώτισσα αθλήτρια αγωνιζόμενη εξαιρετικά και μετά από μεγάλη απουσία από αγώνες έδειξε περίτρανα ότι επανέρχεται και αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη. Η Αντωνία Βλαχαντώνη είχε δύσκολη κλήρωση στο μονό και έμεινε στην 16αδα, αλλά παραμένει μια εξαιρετική παίκτρια και αναμένεται στο εγγύς μέλλον να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο άθλημα. Στο διπλό γυναικών, όμως, είχαμε και το χάλκινο μετάλλιο της Ευγενίας Βαγγέλη στο διπλό με συμπαίκτρια την Σαββίνα Γιαλαμά από τον ΟΑΓΩ και μάλιστα ήταν αυτές που ηττήθηκαν από τις δύο Βλαχαντώνη για να μπουν στον τελικό. Στο μονό έφτασε ως την 8αδα.

Η Ευγενία Βαγγέλη έχοντας θητεία κοντά 20 χρόνια στο άθλημα και έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο και έχει πολλά να προσφέρει στον Φιλαθλητικό και στο ελληνικό μπάντμιντον. Το 4ο μετάλλιο προήλθε από την μικρότερη Βλαχαντώνη την Χαρούλα που μετά τα μετάλλιο στην Λιβαδειά, αυτή την φορά έφτασε στο χάλκινο στην κατηγορία της, στα 17αρια, σε μια άκρως ανταγωνιστική και δυνατή κατηγορία με πολλά και καλά κορίτσια. Αξίζει να σημειωθεί για όλα τα παιδιά ότι η χρονιά είναι δύσκολη. Οι δύο πρώτες είναι φοιτήτριες και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν προπονήσεις στην Αθήνα. Η Βαγγέλη εργάζεται και όσο μπορεί προσπαθεί να βρίσκεται στο άθλημα και να παρακολουθεί τις προπονήσεις του συλλόγου. Τέλος η Χαρούλα Βλαχαντώνη όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του Φιλαθλητικού βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση υπο-προπονούμενα στο Πάρκο Ξυστρή χάνοντας μεγάλο αριθμό προπονήσεων λόγω εκδηλώσεων. Επίσης πολύ καλά πήγε και ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος, που στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια. Στο μονό σταμάτησε στην 16αδα του ταμπλό και στο μεικτό με συμπαίκτρια την Χαρά Βλαχαντώνη ως την 8άδα, κάνοντας καλή εμφάνιση αλλά δείχνοντας και ψήγματα του ταλέντου του. Θετική εμφάνιση ιδιαίτερα στο διπλό για τον Διονύση Αντύπα που κατέβηκε να αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες χρήσιμες για το μέλλον και για τους Δημήτρη Σπυρόπουλο και Χάρη Αντύπα που είχαν καλά πλασαρίσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος