FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον/Φιλαθλητικός: 13 πανελλήνια μετάλλια στο Λαύριο

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερα αποτελέσματα ο Φιλαθλητικός επιστρέφοντας από το Λαύριο, όπου είχε μεταβεί για να συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U11 και U13 του Νοτίου Ομίλου. Η ομάδα του Πύργου πραγματικά σάρωσε. Κατάφερε να κερδίσει συνολικά 13 μετάλλια, αγωνιζόμενη σε πολλές περιπτώσεις με παιδιά νεότερα ηλικιακά, ενώ λόγω ατυχιών και κακής χρονικής συγκυρίας, δεν μετέβησαν στο Λαύριο άλλα 4 παιδιά που θα σχημάτιζαν ακόμα πιο δυνατή εκπροσώπηση του συλλόγου.

Πιο αναλυτικά, ο Τίτος Αντύπας αναδείχτηκε χρυσός στο μόνο στα 11αρια, ο Σπύρος Τυλιγάδας ασημένιος στην ίδια κατηγορία, χρυσή η Χαρά Πετροπούλου και ασημένια η Μελίνα Γουβιά στα κορίτσια, και χρυσό στην ίδια κατηγορία στο διπλό το δίδυμο Τίτος Αντύπας με Χαρά Πετροπούλου. Αργυρός ο Φώτης Λεβέντης στο μόνο στα 13αρια και χάλκινος ο Σάκης Αντύπας, Χάλκινη η Χαρά Πετροπούλου στο μόνο στα κορίτσια. Χρυσοί πρωταθλητές οι Σάκης Αντύπας και Φώτης Λεβέντης στο διπλό και ασημένιο μετάλλιο ο Χάρης Κουρκουτας με Στέλιο Περγαντινα, ενώ ασημένιες στο διπλό στα κορίτσια οι Μελίνα και Μυρτώ Γουβιά. Και τέλος ασημένιο μετάλλιο στο μεικτό στα U13 oι Τίτος Αντύπας με Χαρά Πετροπούλου, ενώ χάλκινο πήραν στο διπλό οι Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος με Μελίνα Γουβιά.

Αγωνίστηκαν, επίσης, με πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισαν το χειροκρότημα οι Αντώνης Τραντας, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Θανάσης Κρεκουκιώτης και Χρήστος Τυλιγάδας. Στις λεπτομέρειες δεν κατάφεραν και αυτά τα παιδιά κάποιο μετάλλιο, αλλά αξίζουν και σε αυτά και σε όλα τα παιδιά, πολλά συγχαρητήρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη 400 χλμ. μακριά, ο Φιλαθλητικός, παρά τις απουσίες, είχε την πιο πολυπληθή αποστολή ενώ την ακολούθησαν και πολλοί γονείς παρακολουθώντας όμορφο θέαμα από τους αγώνες.

Π. Τσόκος: «Δείξαμε την δυναμική του συλλόγου»

Ο προπονητής του συλλόγου, Παναγιώτης Τσόκος, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα Πανελλήνιο που έπρεπε να έχει διεξαχθεί εδώ, σε πείσμα κάποιων, η ομάδα μας έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν τα αδέρφια Λεμονη, ο Απόλλων με την Μυρτώ κατάφερναν να έρθουν λόγω ατυχιών. Σημασία έχει ότι ο στόχος επετεύχθη, κλείσαμε αγωνιστικά την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και δείξαμε την δυναμική του συλλόγου που μεσουρανεί στο ελληνικό μπάντμιντον εδώ και 20 χρόνια και δείχνει ότι έχει συνέπεια και συνέχεια στις επιτυχίες.. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την Ευγενία Βαγγέλη και τον Δημήτρη Παρασκευά, δύο άξια παιδιά του συλλόγου, για την πολύ καλή προετοιμασία των νέων αυτών αθλητών, και την στήριξη στο σωματείο σε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για μένα και τον σύλλογο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος