FOLLOW US: facebook twitter

Mπαλαούρας για Νοβάρτις και οικονομία – Τι δήλωσε ο πρ. βουλευτής Ηλείας σε συνεντεύξεις του

Ημερομηνία: 07-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Για την πρωτοβουλία του σχετικά με την  υπόθεση Νοβάρτις και για την κυβερνητική οικονομική πολιτική μίλησε σε συνεντεύξεις του στο BlueSkytvκαι στην ΕΡΑ Πύργου το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας.

Σε ερώτηση για το στόχο του Εξώδικου, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία των 21, με έντονη κοινωνική παρουσία, πολιτών, θα αναγκάσει τη Κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis.

«Αν και ο κ. και ο Σταϊκούρας, μετά την παραδοχή των εγκλημάτων της Novartis, αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι τώρα μπορεί να τα διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πράξει κάτι, ενώ τα πράγματα είναι σαφή. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο ‘η Novartis έχει συνομολογήσει ότι διακινήθηκαν «μίζες» 50 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που εστάλη στη Βουλή ξεπερνά τα 3 δισ. € για την περίοδο 2000-2014. Φοβόμαστε, ότι η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την οικονομική κρίση θα επιχειρήσει να πράξει τα ίδια με τη Siemens,όπως έκαναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που δωροδοκούσε με χρήμα και δώρα πολιτικούς και προέδρους Οργανισμών για να αγοράζει προνομιακά το Δημόσιο μηχανήματα και υπηρεσίες», δήλωσε μεταξύ άλλων. Οσον αφορά την οικονομία, ο κ.Μπαλαούρας ήταν ιδιαίτερα καυστικός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παράδωσε ανάπτυξη 2,2% και η ΝΔ το τελευταίο τρίμηνο του 2019 τημείωσε στο 1,0%, ενώ το πρώτο τρίμηνοσημείωσε ύφεση 0,9%, με 2 μόνο βδομάδες lockdown!

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις (ΜένουμεΌρθιοι I-II) του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εκμεταλλεύεται καν όλα τα όπλα που έχει. Για παράδειγμαστο πρόγραμμα SURE, η Ελλάδα θα λάβει μόλις 2,7 δισ., όταν η Πορτογαλία με αντίστοιχο πληθυσμό και με πολύ μικρότερο ποσοστό ανεργίας θα λάβει 6 δισ.Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ναδιεκδικήσει… Άφησε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους ολόκληρο το καλοκαίρι με μηδενικό εισόδημα, και στα τέλη Αυγούστου, αντί για το πενιχρό επίδομα αναστολής εργασίας 534 ευρώ, για Ιούνιο-Ιούλιο, είτε τους κατέβαλε εξευτελιστικά ποσά των 17, 19 και 50 ευρώ είτε δεν τους κατέβαλε τίποτα!. Η στήριξη της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας (98%), των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι δραματικά ανεπαρκής. Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης, κυρίωςσετουρισμό-εστίαση», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος