FOLLOW US: facebook twitter

Μπάντμιντον: Στην Α1 Εθνική η Ακαδημία Ολυμπιακών Αθλημάτων Πύργου

Ημερομηνία: 13-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία είχαμε για το πυργιώτικο μπάντμιντον το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, η Ακαδημία Ολυμπιακών Αθλημάτων Πύργου, το μικρότερο αδερφάκι του Φιλαθλητικού, αποτελούμενη από παλαιούς αλλά και νεότερους αθλητές κατάφερε το ακατόρθωτο. Να ανέβει και αυτή στην ανώτερη κατηγορία των ομαδικών πρωταθλημάτων. Δηλαδή από τη νέα χρονιά η Ακαδημία θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία μαζί με τον Φιλαθλητικό και έτσι ο Πύργος πανηγυρίζει από σήμερα την ύπαρξη δύο ομάδων της πόλης στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού μπάντμιντον που από την νέα σεζόν θα αποτελείται από 12 μόνο ομάδες.

Την ομάδα της ανόδου στελέχωσαν τελικά 4 αθλητές που αγωνιζόμενοι εξαιρετικά και με περίσσιο πάθος κατάφεραν να φέρουν αυτή την ξεχωριστή επιτυχία. Πρόκειται για τους Βασίλη Βασιλόπουλο, Γιάννη Αλεξόπουλο, Χριστίνα Βασιλοπούλου και Έρη Θάνου. Η Ακαδημία κατετάγη τελικά στη 2η προνομιούχο θέση ανάμεσα σε 8 ομάδες, που έδινε το εισιτήριο της ανόδου στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, ενώ έλειψαν οι Σύλβια Φωτεινάκη και Δημήτρης Σπυρόπουλος, που είχαν αγωνιστεί στο περσινό αντίστοιχο τουρνουά καθώς και ο νεομεταγραφείς στο σωματείο Μάριος Παναγουλιας.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που απαρτίζουν το ομαδικό τμήμα του σωματείου για την πολυπόθητη άνοδο που επετεύχθη μετά από προσπάθεια αρκετών ετών. Η αγάπη τους για το μπάντμιντον είναι και αποτελεί το εφαλτήριο για την σημαντική αυτή διάκριση», μας δήλωσε ο προπονητής τους, Παναγιώτης Τσόκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος