FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Πρεμιέρα με δύο ντέρμπι-Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Ημερομηνία: 29-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το μεγάλο ηλειακό πρωτάθλημα αρχίζει με Δόξα Ν.Μ.-Ηλειακός την Κυριακή και Αίας-Αστέρας την Δευτέρα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Tο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ηλείας ξεκινά την προσεχή Κυριακή με την διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων και η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα. Ένδεκα ομάδες είναι φέτος στην Α΄ Κατηγορία, σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με αρκετές ομάδες να «ερίζουν» για τον τίτλο, αλλά φαβορί με βάση τα ρόστερ φαντάζει ο Ηλειακός Λεχαινών, που έχει αποκτήσει οχτώ πρωτοκλασάτους Ηλείους παίκτες με εμπειρίες πρωταθλητισμού. Από κει και πέρα Ξενοφών, Θύελλα, Πανηλειακός, Δόξα Ν.Μ. και Αστέρας έχουν επίσης πολύ καλά ρόστερ και ελπίζουν όλες σε κάτι καλό. Ο τίτλος το πιο πιθανό είναι να κριθεί στα πλέι-οφ, καθώς για να αναδειχτεί απευθείας ο πρωταθλητής πρέπει να έχει 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές συνολικά.

Για τον υποβιβασμό, δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην Β΄ Κατηγορία, η τελευταία απευθείας, ενώ η 9η και 10η θα παίξουν στα πλέι-άουτ με την προϋπόθεση η βαθμολογική τους διαφορά να μην υπερβαίνει τους 6 βαθμούς.

Στην πρεμιέρα της Α΄ Κατηγορίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ντέρμπι Δόξα Ν. Μανωλάδας-Ηλειακός Λεχαινών. Ο Ηλειακός του Ανδρέα Ζήκου θεωρείται το φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο η Δόξα του Μιχάλη Παπουτσή έχει ενισχυθεί αρκετά με Πολίτη, Τσουκαλά, Μηλαδόπουλο, Χριστοφοράτο κ.α. και είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, που κοιτάζει και αυτή ψηλά.

Από κει και πέρα, η επίσης πολύ ενισχυμένη Θύελλα των Αλεξανδρόπουλου-Αθανασόπουλου, που μπορεί να φτάσει και αυτή ψηλά για δεύτερη σερί σεζόν, παίζει εντός έδρας με τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου των Τσίπη-Ν. Σταματελάτου.

Ο Ξενοφών του Σπύρου Αντωνόπουλου, που έχει εξίσου πολύ δυνατό και έμπειρο ρόστερ, θα παίξει την Κυριακή στο Κατσαρού με τον νεοφώτιστο Πήγασο του Νίκου Δαβουρλή. Τέλος, ο Πανηλειακός των Λούσκου-Μιλοσέσκι, που άργησε να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του (θα πάρει άλλους δύο τουλάχιστον παίκτες), φιλοξενεί τον έτερο νεοφώτιστο, Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας του Σταύρου Μεντή.

Την Δευτέρα η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, τον Αίαντα του Γιάννη Καραλάγα και τον Αστέρα του Στράτου Καλογεράκου, στη Γαστούνη. Στην πρεμιέρα, ρεπό έχει ο Ολυμπιακός Σαβαλίων.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές

Κυριακή 1/10-Ώρα 4μ.μ.

Πανηλειακός- Ν. Φιγαλεία: Σφυρής, Μαυραειδοπούλου, Λαμπρόπουλος

Θύελλα-Σκουροχώρι: Σταυρόπουλος, Ξυδούς, Βλάχος

Πήγασος-Ξενοφών: Παυλόπουλος, Βισβάρδης, Πανδής

Δόξα Ν.Μ.-Ηλειακός Λ.: Ρηγόπουλος, Ντάβαρης, Καραμέρος

Δευτέρα 2/10-Ώρα 4.15μ.μ.

Αίας-Αστέρας: Κούλης, Λιάπης, Μαυραειδοπούλου

Ρεπό: Ολυμπιακός Σαβαλίων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot