FOLLOW US: facebook twitter

Άξιος Κυπελλούχος ο Ξενοφών (φωτό)

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87215″ img_size=”full”][vc_column_text]

Νίκησε 3-0 τον Ολυμπιακό Σαβαλίων και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ηλείας

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Ξενοφών έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του το βράδυ του Σαββάτου,  καθώς στέφθηκε για πρώτη φορά Κυπελλούχος Ηλείας. Επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού Σαβαλίων στο Ενωσιακό Γήπεδο και πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία του με τους 500 περίπου φιλάθλους του που ταξίδεψαν στον Πύργο και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα (συνολικά ήταν 1500 περίπου φίλαθλοι στο γήπεδο).

Ήταν η τρίτη συνεχή χρονιά που ο Ξενοφών φτάνει στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά σήκωσε την κούπα, κόντρα στον επίσης άξιο Ολυμπιακό, που για πρώτη φορά βρέθηκε σε τελικό Κυπέλλου.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου, πατούσε καλύτερα και απείλησε στο 21΄. Σε εκείνο το λεπτό η κεφαλιά του Σάββα Αντωνόπουλου από σέντρα του Γιαννακόπουλου, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κουτρουμπή. Στο τελευταίο τέταρτο του α΄ μέρους, ο Ξενοφών πίεσε την αντίπαλη εστία, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις.

Κυρίαρχος στο β΄ ημίχρονο

Στην επανάληψη, η ομάδα των Ντέγιαν Μιλοσέσκι-Νίκου Αντωνόπουλου, ήταν σαφώς καλύτερη, μπήκε δυνατά εξαρχής και σκόραρε νωρίς, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο 47΄, ο Πάρης Κωνσταντόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Αναμουρλίδης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-0. Στο 55΄ λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση. Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Μπούτσι έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε προ της γραμμής ο Κουτρουμπής. Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε στη μύτη ο Μπούτσι σε σύγκρουση με τον Αναμουρλίδη, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς Τάκη Αντωνακόπουλο (γιατρός αγώνα) και Άρη Κουλούρη, αντικαταστάθηκε άμεσα και διεκομίστη στο νοσοκομείο. Στο 61′ από ωραία μπαλιά του Δημάκη και αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μούτσος πρόλαβε στην έξοδο τον Κόλλια και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Στο 83΄ ο Μπουτσικάκης έβγαλε τετ-α-τετ τον Μούτσο, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ, με τον Ξενοφώντα να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 85΄από σέντρα του Χοτζάι η κεφαλιά του Μπουγονικολού πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά έγινε το 3-0 και η νίκη του Α.Ο. Ξενοφών πήρε διαστάσεις θριάμβου. Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος πάσαρε κάθετα στον Π.Κουτσογιαννάκη, αυτός βγήκε τετ- α -τετ με τον Κόλλια και δεν λάθεψε.

Με τη λήξη του τελικού είχαμε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς Ξενοφώντα μπροστά στους φιλάθλους τους, με τους παίκτες να πετούν ψηλά τον επίτιμο πρόεδρο Άγγελο Κουή και τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γιάννη Βλαχόπουλο, ενώ ο Αλέξης Κωστόπουλος έδωσε το κύπελλο στην εξέδρα και έγιναν και εκεί τα καθιερωμένα «όλε».

Καλύτεροι από τους νικητές οι Αναμουρλίδης, Δημάκης, Κολόκας, Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής και Μιλοσέσκι, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Χοτζάι, Γιαννακόπουλος και Αντωνόπουλος.

Άψογη η διαιτησία του Γιώργου Καραβίδα και των βοηθών του, Β. Τσάκαλη και Λάττα.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Π. Κουτσογιαννάκης (90+′ Ρουμελιώτης), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης, Κωνσταντόπουλος (89′ Παναγόπουλος), Μπουτσικάκης, Μιλοσέσκι (90+′ Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Μπακατσέλος (78′ Τ. Κουτσογιαννάκης).

Ολυμπιακός Σ.: Κόλλιας, Μπουγονικολός (90+′ Κουμουκέλης), Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Γιαννακόπουλος (77′ Θ. Τσακοπιάκος), Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας, Μπούτσι (59′ λ.τρ. Αβραμόπουλος).[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1555939500993-a8aa6ad9-bb42-1″ include=”87211,87212,87213,87214,87216,87217,87218,87219,87220″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot