FOLLOW US: facebook twitter

Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ» του Χαρ. Μπράμου

Ημερομηνία: 12-11-2021 | Συντάκτης:

-Στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Ηλείας

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του επί σειρά ετών δικηγόρου του Πρωτοδικείου Ηλείας Χαραλάμπους Π. Μπράμου «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ». Πρόκειται για μία συγκριτική ετυμολογική προσέγγιση ελληνικών λέξεων ειλημμένων από την τουρκική γλώσσα και όπως επισήμανε στο προλογικό του σημείωμα ο Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας, «στόχος του συγγραφέα είναι να διαφωτίσει τους δανειολήπτες και χρήστες ελληνικών λέξεων και να τους αποκαλύψει βάσει της συγχρόνου γλωσσολογικής μεθόδου την πραγματική προέλευση λέξεων που χρησιμοποιούνται στην τουρκική γλώσσα».

Εισηγητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα είναι οι :
1) Νικόλαος Γ. Ξεξάκης, καθηγητής της Δογματικής στο
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέγας Άρχων Χαρτοφύλαξ του
Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως, Πρόεδρος του συλλόγου
αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και μέλος του Δ.Σ. του
Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»,
2) Χρήστος Αθ. Τερέζης, καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών,
3) Σταμάτης Α. Πορτελάνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας,
4) Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος, καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας
στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την τιμητική προεδρία της εκδήλωσης θα έχει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και τον συντονισμό της ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτριος Δημητρουλόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη μέχρι της πληρώσεως του ανωτάτου αριθμού συμμετεχόντων που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική προτεραιότητα κατά την προσέλευση των ενδιαφερομένων. Επιπλέον θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες κατά την είσοδο και την παραμονή στον χώρο της εκδήλωσης και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η κατοχή και η επίδειξη εκ μέρους των προσερχομένων των προβλεπόμενων πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid tests τελευταίου 48ώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος