FOLLOW US: facebook twitter

Αυλαία εκπτώσεων με χαμηλές «πτήσεις» στην Ηλεία

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:

Με αρνητικό πρόσημο η αυλαία των θερινών εκπτώσεων εξαιτίας ακρίβειας και καύσωνα

  • Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ η βιωσιμότητά των επιχειρήσεων τίθεται εν αμφιβόλω

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Από χαμηλές «πτήσεις» χαρακτηρίζεται από τους εμπόρους της Ηλείας, η αγοραστική κίνηση κατά τις φετινές θερινές εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, γεγονός στο οποίο συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και ο παρατεταμένος καύσωνας που λειτούργησε αποτρεπτικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιχειρηματικού κόσμου οι προσδοκίες για τόνωση της κατανάλωσης δεν ευοδώθηκαν παρά μόνο για κάποιες μέρες τον Αύγουστο, με τον τζίρο να καταγράφει πτώση. Μπροστά τους, έχουν ένα αβέβαιο Φθινόπωρο και ένα πιο δύσκολο χειμώνα…

«Μείον 30%»

Από τις χειρότερες, περιόδους εκπτώσεων, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι φετινές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πτώση του τζίρου 30%. Όπως είπε, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, συνδυαστικά, με τον παρατεταμένο καύσωνα που επικράτησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι, λειτούργησαν αρνητικά για τα καταστήματα της πόλης τα οποία παρότι προσέφεραν τα εμπορεύματα τους με υψηλές εκπτώσεις, δεν κατάφεραν να αυξήσουν το τζίρο τους. «Οι μέρες κύλησαν δύσκολα, τα απογεύματα παρότι αλλάξαμε και το ωράριο λόγω υψηλών θερμοκρασιών για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, δυστυχώς η κίνηση ήταν περιορισμένη. Ακόμα και οι δράσεις που υλοποιήσαμε ως Εμπορικός Σύλλογος τόσο στο εμπορικό κέντρο όσο και στις εμπορικές γειτονιές για την τόνωση της αγοράς, δεν απέδωσαν παρά μόνο την Λευκή Νύχτα που η αγορά της πόλης γέμισε κόσμο. Από εδώ και πέρα, προχωράμε στην αβεβαιότητα. Οι υποχρεώσεις όλων είναι αυξημένες και πολύ φοβάμαι ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν…».

Μέτρια κίνηση

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα, αν όχι λίγο καλύτερα, κινήθηκε η κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας. «Υπήρξε μια μέτρια κίνηση τους δυο πρώτους μήνες του καλοκαιριού παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν ενώ ο Αύγουστος ήταν ένα πολύ καλός μήνας για την αγορά και τα καταστήματα και σε αυτό συντέλεσε η έλευση ετεροδημοτών και επισκεπτών» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος προσθέτοντας ότι οι θερινές εκπτώσεις ωστόσο ολοκληρώθηκαν χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την αγορά, δεν καλύψαν το χαμένο έδαφος και ευελπιστούν μπαίνοντας στο Φθινόπωρο τα πράγματα να πάνε καλύτερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot