FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Ανάδειξη των προβλημάτων σε Καυκωνία-Κρυονέρι-Χελιδόνι

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57797″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις περιοχές του Κρυονερίου και του Χελιδονίου που αντιμετώπισαν προσφάτως πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία, επισκέφθηκε η τ. βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία είδε από κοντά τι έχει συμβεί και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους.

Ειδικότερα στο Κρυονέρι, η υποχώρηση εδαφών και η κατολίσθηση έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στην Κοινότητα, που βρίσκεται στην αναμονή ενός προστατευτικού έργου στήριξης όπως και στην κατασκευή οδικού άξονα που θα δίνει λύσεις.

Η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε να εξετασθεί και η περίπτωση από κάποιο Ευρωπαϊκό κονδύλι να επιτευχθεί η κατασκευή περιφερειακού δρόμου και να αποφεύγεται έτσι, το επικίνδυνο σημείο στην περιοχή από το οποίο προκαλούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όσον αφορά στο Χελιδόνι, επισημάνθηκαν και εδώ τα ζητήματα της οδοποιίας και η ανάγκη να γίνουν τσιμεντοστρώσεις ενώ τονίσθηκε ότι δεν έχουν δυστυχώς αξιοποιηθεί οι πιστώσεις της ΣΑΤΑ για να γίνουν έργα υποδομής στην κοινότητα.

Οι κάτοικοι ζήτησαν την παρέμβαση της κας Αυγερινοπούλου και για το θέμα της επαναλειτουργίας του σχολείου στο Χελιδόνι προκειμένου να σταματήσει τόσο η ταλαιπωρία των παιδιών  του χωριού όσο και των γύρω κοινοτήτων. Υποστηρίζουν, ότι αν ανοίξει και πάλι το σχολείο οι μαθητές θα πηγαίνουν εκεί και δεν θα μεταφέρονται πολύ πιο μακριά και με αρκετά προβλήματα μεταφοράς από τα σπίτια τους. Το συγκεκριμένο θέμα η κα Αυγερινοπούλου δεσμεύθηκε να το συζητήσει με την Δνση Α/θμιας Εκπαίδευσης εν’ όψει και της νέας σχολικής περιόδου.

Τέθηκε τέλος ζήτημα για το γήπεδο και το αίτημα κατασκευής του με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στην ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η επίσκεψη της  τ. βουλευτή και στην Καυκωνία. Εκεί που οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία τα έργα προστασίας στο χωριό τους. Έτσι, συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα με την οριοθέτηση του χωριού ενώ για τον δρόμο που έχει καταστραφεί εξαιτίας των κατολισθήσεων, αναμένονται κάποιες εξελίξεις μετά το Πάσχα.

Στο σημείο αυτό και η κα Αυγερινοπούλου όπως και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Ρηγόπουλος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον κάτοικο της περιοχής Αριστείδη Αθανασόπουλο ο οποίος παραχώρησε μέρος του οικοπέδου του ώστε να εξασφαλισθεί προσωρινά η διέλευση των αυτοκινήτων.

Στην Καυκωνία τέθηκαν και τα ζητήματα ανάδειξης της ιστορικής σημασίας του τόπου, ειδικά με την σπουδαία ανακάλυψη της πινακίδας Γραμμικής Β΄και όπως είπε η κα Αυγερινοπούλου θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την παρουσία πιστού αντίγραφου στην περιοχή, κάτι που θα δίνει κίνητρο επισκεψιμότητας. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό και της δημιουργίας ανοιχτού θεάτρου από πέτρα για το οποίο ο Πρόεδρος του χωριού έκανε καλή δουλειά που πρέπει να δούμε τώρα το αποτέλεσμά της με αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot