FOLLOW US: facebook twitter

Οξεία αντιπαράθεση με φόντο την ανάπλαση στην είσοδο της Αμαλιάδας – Αυτοψία με αιχμές από Λυμπέρη, απάντηση Χριστοδουλόπουλου σε υψηλούς τόνους

Ημερομηνία: 12-10-2020 | Συντάκτης:

Νέος γύρος κόντρας στον δήμο Ήλιδας, αυτή τη φορά με αφορμή την ανάπλαση της οδού Σμύρνης στην Αμαλιάδα. Ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης έκανε αυτοψία προχθές το μεσημέρι στο εν εξελίξει έργο και αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών άφησε αιχμές εναντίον του προκατόχου του.

«Αυτή η δημοτική αρχή θα βάλει τέλος στις ανορθογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάπλαση της Οδού Σμύρνης και των πλατειών της Αμαλιάδας. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει το έργο αλλά, δυστυχώς είχε… ξεχάσει να υπογειοποιήσει τα δίκτυα. Δηλαδή θα κατασκευάζαμε νέα πεζοδρόμια, θα “έπεφτε ο καινούργιος ασφαλτοτάπητας αλλά οι κολόνες και μετασχηματιστές της ΔΕΗ θα παράμεναν στη θέση τους ή… θα περίμεναν μια νέα εργολαβία για να υπογειοποιηθούν. Δηλαδή θα έπρεπε πάλι να ξηλώσουμε πεζοδρόμια και δρόμο», τόνισε ο κ. Λυμπέρης και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει καλύτερη αισθητική εικόνα.

«Εντάξαμε το έργο της υπογειοποίησης με 700 χιλ ευρώ, στο ίδιο πρόγραμμα και με την ολοκλήρωση των έργων, στην οδό Σμύρνης και τις πλατείες, η εικόνα που θα παρουσιάσουμε θα είναι αυτή που πρέπει για μια όμορφη επαρχιακή πόλη όπως η Αμαλιάδα. Βέβαια υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω των διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την υποβολή της συμπληρωματικής μας πρότασης αλλά τώρα όλα προχωρούν κανονικά. Δεν έχουμε μάθει να πυροβολούμε τα πόδια μας. Το συγκεκριμένο έργο προχώρησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς το συνεχίζουμε. Το κυριότερο όλων είναι να γίνονται έργα στο Δήμο και όχι ποια Δημοτική Αρχή τα έχει φέρει», σχολίασε και ακολούθως αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει για τον δρόμο που ενώνει το Χάβαρι με την Αρχαία Ήλιδα, μέσω της θέσης Ντανασέικα.

«Η αρχική πρόταση έγινε από τη δική μας δημοτική Αρχή, πριν το 2014, υπήρξε μια καθυστέρηση και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, εμείς που το ξεκινήσαμε να το ολοκληρώσουμε. Όπως είπα και στη διάρκεια του απολογισμού της πρώτης χρονιάς μας, ό,τι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε πράξη», ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Χριστοδουλόπουλου

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Ήλιδα, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, καταλόγισε στον κ. Λυμπέρη «επικοινωνιακό σόυ με ψέματα και ανακρίβειες» και ότι οικειοποιείται έργα που δεν είναι δικά του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα που ο ίδιος κληρονόμησε το 2014, παραθέτοντας στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.

«Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Δήμο μας να οδηγείται στην απαξίωση (…) Δεν αντέχετε να βλέπετε ότι σήμερα στον Δήμο μας εκτελούνται ΜΟΝΟ έργα Χριστοδουλόπουλου και γι’ αυτό αντιδράτε σπασμωδικά. Σχετικά με τα όσα αναφέρατε στο σόου σας για τη νέα ανάπλαση της πόλης, προκειμένου να την απαξιώσετε, σας απαντώ ότι τα έργα που εσείς ως δήμαρχος είχατε φέρει στην πόλη, παρά τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις σας, αλλά και το γενικότερο σκηνικό των capital controls τότε, τα ολοκληρώσαμε ΟΛΑ στην ώρα τους. Εσείς ολοκληρώνατε στις θητείες σας ένα έργο τη δεκαετία και αν. Όσο για τις παραλείψεις των έργων που μας είχατε αφήσει, θα σας υπενθυμίσω μόνο ελάχιστα από τα τραγελαφικά που αντιμετωπίσαμε.

  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5.000.000€ τα οποία εξασφαλίσαμε για να ολοκληρώσουμε το μισό έργο της αποχέτευσης που μας είχατε αφήσει.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250.000€ για να ολοκληρωθεί στην ώρα του ο πολυχώρος.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 300.000€ για να ολοκληρωθεί η είσοδος της πόλης.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200.000€ για την ανάπλαση της Σοχιάς, για την οποία –σημειωτέον– είχατε παρουσιάσει αμφιλεγόμενες εκτάσεις ως δημοτικές, όπου στη συνέχεια έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης με τους ιδιώτες που τις διεκδικούν δικαστικά. Παρά ταύτα εμείς την ολοκληρώσαμε στην ώρα της.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ για να ολοκληρωθεί το 2ο Λύκειο, όπου και εκεί είχατε παρουσιάσει παρακείμενο οικόπεδο ιδιώτη ως δημοτικό. Αυτό το πράξαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και μόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλόπουλος, προσθέτοντας ότι η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Φράγματος Πηνειού είναι έργο που εντάχθηκε στο INTERREG τον Οκτώβριο του 2018.

Παράλληλα, του απέδωσε ευθύνη για προσπάθειες απένταξης του νέου δρόμου

«Εμείς σας το αφήσαμε με έτοιμη χρηματοδότηση, ώριμο και το μοναδικό βήμα που έπρεπε να κάνετε ήταν να δημοπρατηθεί και να τοποθετηθεί ο εργολάβος. Παρά κι εκεί τις καθυστερήσεις το έργο ξεκινάει και επειδή δεν αντέχετε να μιλάτε για έργο Χριστοδουλόπουλου, “εφηύρατε”το αμίμητο ότι εσείς το είχατε σκεφτεί πρώτος πριν το 2014. Πραγματικά επιχείρημα για γέλια και για κλάματα. κύριε Λυμπέρη, μη μας κουνάτε το δάχτυλο, διότι σας υπενθυμίζουμε σε κάθε τόνο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί. Για ακόμα μία φορά ΕΜΕΙΣ σας απαντάμε με στοιχεία. Αφήστε τους ανέξοδους λεονταρισμούς και διοικήστε την πόλη. Άλλωστε έχετε μπροστά σας πολλά έργα Χριστοδουλόπουλο για να εκτελέσετε, αν και όποτε το αποφασίσετε!», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος