FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Κατσιφάρα: Προχωρούν οι αποκαταστάσεις στο δρόμο Πύργου-Οινόης

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στα έργα αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Πύργου – Οινόης, πραγματοποίησε αυτοψία ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας το πρωί της Τρίτης. Ο δρόμος που τα προηγούμενα χρόνια είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων, είχε καταστεί δύσβατος, ενώ υπήρξε και χρονικό διάστημα που η κυκλοφορία είχε διακοπεί. Πρόκειται για έναν δρόμο που αντιμετωπίζει σε πολλά σημεία σοβαρά προβλήματα και που η Περιφέρεια προχώρησε στην υλοποίηση συνολικού έργου «Αποκατάστασης Τμημάτων της Ε.Ο. Πύργου – Οινόης» για την οριστική αντιμετώπιση τους.

Το συνολικό μήκος της οδού που αποκαθίσταται είναι 710 μέτρα – σε τέσσερα διαφορετικά σημεία – και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.034.000,00 ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της τεχνικής παρέμβασης, από την αποκατάσταση έως την φάση της σήμανσης και των διαγραμμίσεων. Ο κ. Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο, αλλά και τον ανάδοχο του έργου Βασίλη Παναγούλη της εταιρίας «ΔΟΞΑ», είδαν την εξέλιξη των εργασιών σε ένα σημείο που μέχρι πριν απλό λίγο καιρό θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, στη διασταύρωση Κουτσοχέρας.

«Κάναμε μια πολύ δύσκολη τεχνική παρέμβαση στο δρόμο Οινόη – Πύργος. Κατολισθήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, επαναλαμβανόμενες προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Μεθοδικά διεκδικήσαμε πόρους, είχαμε αποτέλεσμα, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο με υψηλού επιπέδου τεχνική τεκμηρίωση για να αντιμετωπίσουμε τα κατολισθητικά φαινόμενα» είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας. «Σήμερα ολοκληρώνεται ουσιαστικά το έργο παρέμβασης. Βεβαίως δεν θα μείνουμε εδώ… θα συνεχίσουμε για να διαμορφώσουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο. Έχουμε και άλλα σημεία που πρέπει να κάνουμε παρέμβαση με τις τεχνικές υπηρεσίες. Προετοιμαζόμαστε και πολύ σύντομα θα έχουμε ένα νέο τεχνικό δελτίο για την βελτίωση και αναβάθμιση του συνόλου του δρόμου από Οινόη προς Πύργο. Είναι μια βασική αρτηρία που ενώνει την Πηνεία, την Αμαλιάδα με τον Πύργο και για εμάς έχει ιδιαίτερη κυκλοφοριακή σημασία.»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε τη σημαντικότητα του δρόμου που συνδέει την Πηνεία με την πρωτεύουσα της Ηλείας. «Μπορεί να δώσει στοιχεία στην τοπική οικονομία και την κοινωνική ζωή της περιοχής. Είναι ένας δρόμος που έχει πάθει πολλά στο παρελθόν και ακόμα παθαίνει. Οι φωτιές του 2007 προσέθεσαν προβλήματα στη μορφολογία και τη σύσταση του εδάφους. Έχουμε συνεχή προβλήματα. Πρόκειται για μια παρέμβαση άνω του 1 εκατ. ευρώ, για μόλις 700 μέτρα. Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία της τεχνικής παρέμβασης που έγινε εδώ»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος