FOLLOW US: facebook twitter

Αυστηρή κριτική Κωνσταντόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας-Σωρεία ερωτημάτων για θέματα του Δήμου που έχουν «βαλτώσει»

Ημερομηνία: 22-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”76242″ img_size=”full”][vc_column_text]Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δημότες γιατί σε αυτή κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Ξεκινώντας από το θέμα του Διυλιστηρίου, υπενθύμισε στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ότι το 2014υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει σε δύο μήνες το έργο και επιτέλους οι πολίτες θα έπιναν δωρεάν νερό από τις βρύσες τους. «Τελικά, 4 χρόνια μετά έχουμε φτάσει στο σημείο οι δημότες μας να λένε το νερό νεράκι και κανείς να μην μπορεί υπεύθυνα να μας ενημερώσει τι γίνεται με ένα έργο που έφτασε τα 20 εκατομμύρια για τη κατασκευή του».

Επίσης ζήτησε να μάθει για το εάν η δημοτική αρχή γνωρίζει τη σημερινή κατάσταση λεηλασίας και καταστροφής, στην οποία βρίσκεται το αναψυκτήριο στο Φράγμα και αν προτίθεται να κάνει κάτι για αυτό το χώρο αναψυχής. Τόνισε πως δεν μπορούμε να καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί τη Τεχνητή Λίμνη ως περιοχή φυσικού κάλλους και λίγα μέτρα δίπλα να υπάρχει αυτή η ντροπιαστική εικόνα του αναψυκτηρίου.

Προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου

Το καυτό θέμα του ΤΕΙ , όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Κωνσταντόπουλος, παραμένει στα επίπεδα της προχειρότητας, με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το όλο θέμα. Δεν αντιλαμβάνεται εάν ο Δήμος έχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του θέματος αυτού και σε συνδυασμό με την έλλειψη υποστήριξης και συντήρησης των υποδομών του ΤΕΙ, δείχνει να έχει εντελώς εγκαταλείψει το όλο θέμα. Καυτηρίασε  το συμβάν με το τραυματισμό του φοιτητή λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο δρόμο και επισημάνει πως όλα αυτά όχι μόνο απομακρύνουν τους φοιτητές στο να επιλέγουν την Αμαλιάδα, αλλά διαμορφώνουν και μια άκρως αρνητική εικόνα για τη πόλη μας.

Σχετικά με το θέμα των κλήσεων που απεστάλησαν στους πολίτες μετά από πολλά χρόνια από την ημέρα της παράβασης, αναρωτήθηκε για το εάν λειτουργούν σωστά είναι οι υπηρεσίες του Δήμου ή είναι τελικά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και έλλειψη υπευθυνότητας. Απορώντας με την άγνοια της σημερινής δημοτικής αρχής από το 2014 σχετικά με το θέμα αυτό, ρώτησε πως έφτασε σήμερα να ζητά να εισπράξει αυτά τα χρήματα, αφήνοντας  να περάσουν 4 χρόνια. Πέρα από το θέμα ηθικής τάξεως είναι και θέμα αδυναμίας πολλών δημοτών να πληρώσουν όλα αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα και κάλεσε τη δημοτική αρχή να βρει μια λύση.

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Ήλιδας μόνο στα χαρτιά

Η έλλειψη έργων στο Δήμο Ήλιδας κατά τη συζήτηση για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019, ήταν η βασική διαπίστωση  του κ. Κωνσταντόπουλου και απευθυνόμενος στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο τόνισε ότι ούτε οι χρηματοδοτήσεις προχωρούν ούτε οι  υλοποιήσεις δημοπρατούμενων έργων.  Για παράδειγμα ανέφερε το έργο της Ανάληψης, στο οποίο  τα μηχανήματα παραμένουν εκεί πολλά χρόνια  και σκουριάζουν, ενώ ο εργολάβος δεν υπάρχει και το έργο δεν περατώνεται. «Επομένως για ποιο τεχνικό πρόγραμμα συζητάμε;» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ . Κωνσταντόπουλος.  Ακόμα και το θέμα  των χαλικιών για τους αγροτικούς δρόμους, θα περάσει από το ψιλό κόσκινο του εκλογικού συμφέροντος και ξαφνικά το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα δούμε να επιτελείται κοσμογονία από χαλικοστρώσεις σε χωριά του Δήμου μας.

Έθεσε και το θέμα που έχει προκύψει με τη  λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας, όπως τον ενημέρωσαν αρκετοί γονείς,  καθώς η δασκάλα λόγω προσωπικών της θεμάτων απουσιάζει τακτικά . Τέλος καυτηρίασε και τη κατάσταση του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, όπου είναι εγκαταλελειμμένο και δεν ολοκληρώνεται η κατασκευή του. Τόνισε πως δεν αισθάνεται καθόλου υπερήφανος για αυτό που τα παιδιά του Γυμνασίου βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή το αίσθημα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας από τους ιθύνοντες.

Τελειώνοντας τοποθετήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο για το πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή. Στην εισαγωγή του τόνισε πως δεν εκφράζει κάποια άποψη, την οποία άκουσε από κάποιον άλλον, αλλά έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια, η οποία είχε ως κύριο αντικείμενο τη παραγωγή ελαιολάδου. Η ευθύνη  ανήκει στο Υπουργείο, ενώ βαραίνει και την Περιφέρεια, όπου χωρίς σωστό σχεδιασμό, χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες  και κυρίως του χαμηλού ποσού που διατέθηκε για τις δακοκτονίες, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Για τις δακοκτονίες, τόνισε, ότι αυτοί που πήραν τον διαγωνισμό να τις κάνουν, δεν γνώριζαν τις ιδιοκτησίες και λειτουργούσαν όπως ήθελαν, με αποτέλεσμα σε άλλα αγροτεμάχια να κάνουν δακοκτονία και σε γειτονικά όχι. Δηλαδή είτε έκαναν δακοκτονία είτε όχι, είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia