FOLLOW US: facebook twitter

«Χριστούγεννα στο Σαλόνι του Φρεντερίκ Σοπέν, στο Παρίσι»: Αύριο η μουσικό-θεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Σοπέν με την Καμεράτα και τον Γρ. Βαλτινό

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:

Μια ατμοσφαιρική  βραδιά που θα μας μεταφέρει στο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, θα παρουσιαστεί σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων στις 7 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων του Πύργου με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η ζωή του μεγαλύτερου ρομαντικού συνθέτη όλων των εποχών, θα ξετυλιχτεί μπροστά μας σε έναν διάλογο αριστουργηματικής μουσικής και θεατρικών  κείμενων. Το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ξεχωριστό  αφιέρωμα στον FrédéricChopin, που θα υποδυθεί ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Τα αριστουργήματα της μουσικής του Chopin θα ερμηνεύσουν οι εξαίρετοι δεξιοτέχνες μουσικοί της Καμεράτα- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργιου.

Θα μεταφερθούμε στα παιδικά του χρόνια, στην πατρίδα του την  Βαρσοβία της Πολωνίας και από εκεί  θα ταξιδέψουμε στα μουσικά σαλόνια του Παρισιού,του δέκατου-ενάτου αιώνα ( 1840) θα δούμε από κοντά την φιλία του με τον Φρανς Λιστ  ( FranzLiszt),  EugèneDelacroix,τονHectorBerlioz… την καλλιτεχνική eliteτης εποχής που συναναστρεφόταν και παρουσίαζε τα έργα του.

Ο Frederick Σοπέν έγραψε το πρώτο του έργο ηλικία 6 ετών και έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 8, και πολύ γρήγορα η φήμη του εξαπλώθηκε ως ένα παιδί θαύμα που συνθέτει αριστουργηματική μουσική. Τα έργα του καταχωρούνται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ανθολογίας και  λατρεύονται από το ευρύ κοινό παγκοσμίως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο πρωτότυπος τρόπος που παρουσιάζεται στο κοινό το αφιέρωμα αυτό που δίνει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει τα συναρπαστικά μουσικά έργα του Chopin καθώς ξετυλίγεται επί σκηνής η ιστορία και τα γεγονότα της ζωής του.

Πέρα από την αισθητική απόλαυση της μαγευτικής μουσικής και  του θεατρικού λόγου, ο θεατής αποτυπώνει στην μνήμη του ασυνείδητα κι αβίαστα τις πληροφορίες για την ζωή και την προσωπικότητα του Σοπέν, ώστε να παρακολουθεί και να αντιλαμβάνεται καλλίτερα την εξέλιξη και τις εναλλαγές της εκφραστικής του γλώσσας, που είναι ανάλογη με αυτές της ψυχοσύνθεσης του.

Πρόκειται για μια  πολύπλευρη μουσικό-θεατρική αισθητική απόλαυση.

Η συναυλία πραγματοποιείται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου Δ.Ο.Π.Π. του Δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος