FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Ας ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας κατά της COVID-19 στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την ώρα που στο σύνολο της Επικράτειας η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμμερίζεται την αγωνία για το «χτίσιμο» του συλλογικού τείχους ανοσίας το γρηγορότερο δυνατό, δεν διαπιστώνονται ανάλογα αντανακλαστικά στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο Νομό Ηλείας η εμβολιαστική κάλυψη υπολείπεται σημαντικά του πανελλαδικού μέσου όρου, φτάνοντας σε ποσοστό το 34,14% για τουλάχιστον μία δόση και μόλις το 25,89% για ολοκληρωμένο εμβολιασμό.

Αυτό σημαίνει ότι 2/3 συμπολίτες μας είτε διστάζουν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, την οικογένειά τους και το κοινωνικό σύνολο. Η δυσανεξία όμως στην ιδέα του εμβολίου δεν δύναται να υπερκεράσει την ευθύνη κάθε πολίτη απέναντι στον εαυτό του και στους οικείους του. Για τον λόγο αυτό, εμφανίζεται σήμερα επιτακτική η ανάγκη να εμπλακούμε άπαντες στην διαδικασία ενεργά, πρωτίστως εμβολιαζόμενοι οι ίδιοι και στην συνέχεια εξηγώντας και παρακινώντας τους δικούς μας ανθρώπους να προστατεύσουν την υγεία τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής». Είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας στην προσπάθεια να ξαναπάρουμε πίσω την ελευθερία μας στην καθημερινότητά μας.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας και να συμμετάσχουμε όλοι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος