FOLLOW US: facebook twitter

Άτυπος Όμιλος Φίλων Επαρχείου Πύργου: Αιτήματα σε Μητροπολίτη και Δήμαρχο Πύργου

Ημερομηνία: 29-05-2024 | Συντάκτης:
Την μακέτα έχει φιλοτεχνήσει ο Χάρης Μικελόπουλος

Αίτημα 1. Περί φωτισμού του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου τις βραδινές ώρες Σαββάτου, Κυριακής και εορτών. Γιατί, δεν μπορεί αυτό το αριστούργημα απείρου κάλλους νεοκλασικό μνημείο, που κοσμεί την Κεντρική Πλατεία της πρωτεύουσας- πόλης του Πύργου μας και το οποίο εκτός από πανίερος Προσκυνηματικός χώρος, αποτελεί και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς Πολιτισμού, να παραμένει στο σκότος.

Ανάγκη πάσα, λοιπόν, κατά τις προαναφερόμενες ώρες, ο Ναός να είναι ολόφωτος. Προσέτιδε, αυτός ο περίλαμπρος Ναός να είναι περισσότερες ώρες ανοικτός, για επίσκεψη και προσκύνημα σε ντόπιους, ξένους και τουρίστες.,

Αίτημα 2. Η πρωτεύουσα- πόλη, ο Πύργος μας, χρόνια τώρα φέρει ανεκπλήρωτο, βαρύ και ιερό χρέος στον Προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο, το οποίο συνίσταται στην επέκταση του γύρωθεν του ναού αύλειου χώρου (πωλούνται οικόπεδα), τις προσβάσεις και διαβάσεις, εστεγασμένους χώρους και κυρίως την αναπαλαίωση του ιστορικού ναού του Πολιούχου μας, τη σεπτή Εικόνα του οποίου επισκέφθηκαν και έλαβαν την ευλογίαν του, οι απελευθερωτές ήρωες του ’21 και στην οποία καταφεύγει κάθε εμπερίστατος στις δύσκολες ώρες.

Σεβασμιότατε, κ. Δήμαρχε, ως ταγοί του τόπου, οφείλετε να συνεργήσετε, χωρίς απώλεια χρόνου και κάμψιν στις δυσκολίες, για την πραγμάτωση των πόθων μας. Το μπορείτε, αρκεί να εγκολπωθείτε το μότο των Αρχαίων Ελλήνων: «Δύναμαι εστί θέλω». Αυτών, που δημιούργησαν έργα αθάνατα, θαυμαστά στην ανθρωπότητα.

Επ’ αυτών, διατελούμε με σεβασμόν και τιμή, Αντωνακόπουλος Τάκης, Δασιός Πάνος, Παυλίδης Τάσος, Μαλλιόπουλος Παύλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot