FOLLOW US: facebook twitter

Αθώος για την δολοφονία του αδελφού του στην Εφύρα

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, μετά και την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα, ο 71χρονος αδελφός του 69χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του, τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα.

Η υπόθεση ανθρωποκτονίας είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για περισσότερο από δέκα μήνες έως ότου καταλήξουν πως το έγκλημα είχε διαπράξει ο αδελφός του θύματος.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θ. Αντωνόπουλος και Δ. Ζησιμόπουλος, κατάφεραν να αποδείξουν προσκομίζοντας και τα σχετικά στοιχεία, την αθωότητα του πελάτη τους υποστηρίζοντας την εκδοχή του αυτοτραυματισμού βασιζόμενοι στο ιατρικό ιστορικό του 69χρονου θύματος. Μάλιστα, στην δικαστική αίθουσα αποδείχτηκε πως τα τραύματα του θύματος ήταν επιφανειακά και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τονίζοντας πως η καρδιά ήταν εκείνη που πρόδωσε τον 68χρονο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αργά το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, ο 68χρονος Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εφύρα, με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι του και στα χέρια του. Κατά την διενέργεια αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή αναστάτωσης του σπιτιού του θύματος, κάτι που εξαρχής οδήγησε τους αστυνομικούς στην εκδοχή του φόνου, αφού τα αίματα είχαν καθαριστεί από τον αδελφό του, ο οποίος δεν ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Μετά από δέκα μήνες ερευνών, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι βάσει τον ευρημάτων, πρόκειται για εκούσια ανθρωποκτονία  από πρόσωπο του ευρύτερου οικογενειακού του περιβάλλοντος και είχε σχηματιστεί εις βάρος του αδελφού του θύματος κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αρνούνταν κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με το θάνατο του αδελφού του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος