FOLLOW US: facebook twitter

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας: Τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση, τον Ιούλιο η χρήση

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:

Σε… γιοφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των υποδομών του αθλητικού κέντρου Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου ως τις 30 Σεπτεμβρίου στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση.

Επικαλούμενος την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο δήμαρχος Στάθης Καννής τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει καταβάλει τιτάνια προσπάθεια για τη «διάσωση» του έργου και για την αποτροπή διάλυσης της σύμβασης, προσθέτοντας ότι η τρίμηνη παράταση είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο έχει φτάσει στο 85% του φυσικού αντικειμένου.

Ωστόσο, από την πλευρά του δήμου έχουν γίνε συζητήσεις με τον ανάδοχο για να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου στο τέλος Ιουλίου, με στόχο να παραδοθούν προς χρήση οι μπασκέτες μέσα στο καλοκαίρι, δεδομένου ότι δεκάδες νέοι -κυρίως αθλητές- έχουν ζητήσει από τον δήμο να δοθεί λύση.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότησή του το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει επιβαρύνει την ομαλή εκτέλεση των εργασιών.

Στη νέα του μορφή ο χώρος θα έχει δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα τένις. Στη θέση του καταργηθέντος γηπέδου μπάσκετ έχει δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου, ενώ ο χώρος περιπάτου από τον χώρο πρασίνου θα διαχωρίζεται. Στην είσοδο του αθλητικού κέντρου έχει γίνει καθαίρεση του υφιστάμενου δαπέδου και των υπολοίπων υλικών επίστρωσης ώστε να καταργηθεί η ανισόπεδη στάθμη και να υλοποιηθεί η προσπέλαση και η προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ.

-Όλες ο αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις έχουν επιστρωθεί με ελαστικό συνθετικό τάπητα, ενώ στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη ύψους 4μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot