FOLLOW US: facebook twitter

Αστυνόμευση και ελεγχόμενη στάθμευση

Ημερομηνία: 11-07-2024 | Συντάκτης:

-Παρεμβάσεις για τη νομιμότητα στο κέντρο δρομολογεί η δημοτική αρχή Πύργου

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η τήρηση της νομιμότητας και η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στο κέντρο του Πύργου αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Πύργου, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι παράνομες σταθμεύσεις και η αδυναμία διέλευσης οχημάτων, με πιο χαρακτηριστική τη χθεσινή περίπτωση του φρακαρισμένου τουριστικού λεωφορείο στη διασταύρωση με την Κοκκίνου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου Πύργου, Στάθη Καννή, και των αρμοδίων αντιδημάρχων με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ηλείας, κ. Σωτηρόπουλο και τους αξιωματικούς της Τροχαίας Πύργου, με στόχο την αύξηση της αστυνόμευσης τις ώρες αιχμής και την αποτροπή των παράνομων σταθμεύσεων.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Καννής, επιδίωξή του είναι να τερματιστεί το σημερινό χάος και να βελτιωθεί η ομαλή κίνηση των οχημάτων, ενώ παράλληλα εξετάζει τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι και στον πεζόδρομο, με την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης στάθμευσης σε συνεργασία με την Αστυνομία. Στους κεντρικούς δρόμους πρέπει η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι διαρκής και ανεμπόδιστη», ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι το πλάνο του δήμου προβλέπει τη διαμόρφωση μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα χειρίζεται η δημοτική αστυνομία, η οποία θα έχει σε πραγματικό χρόνο (real time) εικόνα της κίνησης και της στάθμευσης, ώστε να καθοδηγεί τα οχήματα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η στάθμευση πρέπει να γίνεται με όρους ισοτιμίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που σημαίνει περιορισμό του χρόνου που θα αφήνει κάποιος το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο.

«Είναι αναγκαίο να αναδιαμορφώσουμε το πλαίσιο της στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει περιορισμό του χρόνου που θα μπορεί να παρκάρει δωρεάν και συγκεκριμένη χρονική διάρκεια στάθμευσης. Ταυτόχρονα, εξετάζουμε τη δυνατότητα ψηφιακής χαρτογράφησης, ώστε να έχει εικόνα της κατάστασης η υπηρεσία σε κανονικό χρόνο και να κατευθύνει αναλόγως τα οχήματα», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot