FOLLOW US: facebook twitter

Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Καστρινός για την παραβατικότητα! “Φτάνει, ως εδώ!”

Ημερομηνία: 30-05-2024 | Συντάκτης:

Δημόσια έκκληση Δημάρχου Πηνειού σε Χρυσοχοΐδη και Νικολακόπουλο για δημιουργία τμήματος Ασφαλείας στη Γαστούνη

Γράφει η Κική Κολοβέρου – [email protected]


“Θα πολεμήσω μέχρι τέλους” δήλωσε σε όλους τους τόνους χθες, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, για την παραβατικότητα στο Δήμο που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις προκαλώντας ανησυχία, ανασφάλεια και φόβο στο σύνολο των πολιτών, απευθύνοντας ταυτόχρονα, δημόσια έκκληση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Ηλείο Υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο, να ιδρύσουν τμήμα Ασφαλείας στη Γαστούνη.

Όπως είπε, με αφορμή κάποια δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν από συγκεκριμένες παραβατικές ομάδες, την πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής των Ανθεστηρίων που διοργάνωσε ο δήμος με μεγάλη επιτυχία, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να παραμένει άπραγη κρύβοντας κάτω από χαλί το πρόβλημα και αφήνοντας τους δημότες της, να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια.

«Νιώθω προσβεβλημένος, πικραμένος, θλιμμένος, απογοητευμένος αλλά επειδή ο κόσμος με τίμησε, θα πολεμήσω μέχρι τέλους. Το νούμερο ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία είναι η παραβατικότητα. Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο και την ανασφάλεια που δημιουργούν κάποια παραβατικά άτομα στους ανθρώπους της περιοχής, στους μαγαζάτορες, στα παιδιά. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχίες και σύλληψη κακοποιών σε όλη την Ελλάδα και εδώ να ζούμε μέσα στο φόβο, την απελπισία, την αγωνία!” είπε, συμπληρώνοντας πως ο Ταξίαρχος Αστυνομικός Δ/ντής Ηλείας κατέβαλε υπεράνθρωπες  προσπάθειες και ήταν “παρών” όλες τις ημέρες των Ανθεστηρίων ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προφύλαξη δημοτών και επισκεπτών.

“Καλώ δημόσια τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και των συντοπίτη μας υφυπουργό κ. Νικολακόπουλο ο οποίος κάνει φοβερή προσπάθεια γενικότερα για την Ηλεία, να ιδρύσουν τμήμα Ασφάλειας στην Γαστούνη. Δεν πάει άλλο! Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Το απαιτούμε. Όπως μας πήραν Τράπεζες, Ειρηνοδικεία, να μας φέρουν τμήμα Ασφαλείας!” δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ας αφήσουν τα κάθε είδους ρουσφέτια που κάναν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις και πήγαιναν στις μεγάλες πόλεις γιατί εδώ είναι το πρόβλημα. Εδώ έχουμε παραβατικά στοιχεία. Τι πρέπει να τους λέμε δηλαδή μετά; Σας ευχαριστούμε που δεν μας σκοτώσατε; Τι πρέπει να κάνουμε, να κλείσουμε τα σπίτια μας να κλείσουμε τις δουλειές μας, να φύγουμε και να βγαίνουν μετά και να μας λένε για επιτυχίες;”.

“Ο κόσμος φοβάται να πάει σπίτι του”

Ο κ. Καστρινός, επισήμανε ακόμα πως η περιοχή έχει την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και όλοι γνωρίζουν τι γίνεται, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να παρέμβουν δυναμικά. “Για ποια ανάπτυξη και ποιο τουρισμό να μιλήσουμε. Εδώ ο κόσμος φοβάται να πάει στα σπίτια του. Τα παιδιά φοβούνται να πάνε στην πλατεία, στο φροντιστήριο! Οι άνθρωποι στις δουλειές τους! Εμείς φεύγουμε το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο και φοβόμαστε λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα! Τι να λέμε; Ότι όλα είναι καλά; Έχω φτάσει σε μία ηλικία 56 ετών, είμαι 4η φορά δήμαρχος και δεν υπολογίζω κανένα πολιτικό κόστος. Θα λέω την αλήθεια, θα σκέφτομαι φωναχτά, θα προστατέψω τους πολίτες οι οποίοι με τιμήσανε. Και εύχομαι, ελπίζω και προσδοκώ το ίδιο να κάνει και η πολιτεία για εμάς. Φοβάμαι μόνο το Θεό που με έχει γλιτώσει δύο φορές. Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν με πειράζει κανένα πολιτικό κόστος πρέπει να μας λύσουν το πρόβλημα. Αν δεν εισακουστούμε θα βγω και θα τους πω σας ευχαριστώ σβήστε μας από το χάρτη. Αλλιώς ας κάνουν διορισμό και στους δημάρχους γιατί δεν χρειαζόμαστε”.

“Η μόνη λύση είναι καμία ανοχή”

Ο κ. Καστρινός καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις φιλότιμες προσπάθειες των Αστυνομικών και του Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού τμήματος, τόνισε όμως πως απαιτείται στήριξη από ομάδες Ασφαλείας και την ΟΠΚΕ καθώς από τις 23 οργανικές θέσεις, καλυμμένες είναι μόνο οι 13.

“Η μόνη λύση είναι καμία ανοχή. Πιάνουμε έναν το βράδυ τον αφήνουμε την άλλη μέρα το πρωί και κάνει ξανά τα ίδια. Τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, των δημοτών που ζουν εδώ πέρα ποιος θα τα δει; Θέλουν να πάρουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ας τις πάρουν, να πάρουν και το πρόβλημα όμως. Είμαστε η νούμερο ένα περιοχή παραβατικότητας και πρέπει να μας βοηθήσουν. Με το που εμφανίστηκε η αστυνομία εδώ δεν έγινε τίποτα. Άρα αυτό σημαίνει ότι λείπει. Εκείνη την ημέρα δεν εμφανίστηκε κανένας από αυτούς να δημιουργήσει πρόβλημα. Άρα και ο φόβος είναι καλός καμιά φορά. Να βγει ο υπουργός και να πει ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και πως δημιουργούν τμήμα ασφαλείας και θα τον χειροκροτήσω. Ας μας σεβαστούν.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος