FOLLOW US: facebook twitter

Ασθενοφόρα χωρίς κλιματισμό!

Ημερομηνία: 10-07-2024 | Συντάκτης:

-Αφόρητες οι συνθήκες εργασίας για τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάζονται το τελευταίο διάστημα οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς χρησιμοποιούν για τις διακομιδές παλιά ασθενοφόρα που δεν έχουν κλιματισμό.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αλέξης Κουτσούκος, τουλάχιστον δύο οχήματα είναι σε αυτήν την κατάσταση, γεγονός που επιβαρύνει το προσωπικό.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν ακινητοποιηθεί στο συνεργείο λόγω βλάβης κάποια νέα ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε και παλιά οχήματα που χρονολογούνται από το 2009 ή από το 2004 και τα οποία δεν έχουν κλιματισμό. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό μας επιβαρύνει πάρα πολύ στη δουλειά μας, ειδικά αυτές τις ημέρες που έχουμε καύσωνα», τόνισε ο κ. Κουτσούκος.

Παράλληλα, επισήμανε πως εδώ και μία εβδομάδα το ΕΚΑΒ έχει επωμιστεί εκ νέου τις δευτερογενείς διακομιδές, που αφορούν κατά βάση εξιτήρια από το Νοσοκομείο Πύργου, εξέλιξη που δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας.

Επιπλέον, τα δρομολόγια από τις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας προς αυτές της Πάτρας δεν έχουν μειωθεί και φτάνουν ακόμα και τα δέκα την ημέρα.

«Το καλοκαίρι τα συμβάντα αυξάνονται στην Ηλεία, καθώς είναι περισσότεροι οι επισκέπτες και είναι πολλά τα τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς οι ελλείψεις που έχει η Δημόσια Υγεία στην Ηλεία έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας. Υπάρχουν μέρες που έχουμε ακόμα και δέκα δρομολόγια σε αναμονή», τόνισε ο κ. Κουτσούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot