FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Αίας Γαστούνης 0-2: Σπουδαίο διπλό με Καράμπελα!

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99207″ img_size=”full”][vc_column_text]

Με δύο γκολ του αρχισκόρερ της Α1, ο Αίας πέρασε από την Αμαλιάδα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης πέρασε νικηφόρα από την Αμαλιάδα και την έδρα του Αστέρα (0-2), στο χθεσινό ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Α1 DEDALOS SECURITY. Έτσι, η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο Δόξα Ν.Μανολάδας, ενώ ο Αστέρας, που του έλειψε ο σκόρερ του, Ντάνιελ Έλιοτ (τιμωρημένος), είναι στην 6η θέση με 7 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι της Γαστούνης είχαν σε άλλο ένα ματς πρωταγωνιστή το Νίκο Καράμπελα, που πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (!) και έφτασε τα 10 γκολ σε 5 αγώνες πρωταθλήματος (έχει αγωνιστεί στους 4 από τους 5). Από την άλλη ο Αστέρας έπαιξε ανοιχτά για τη νίκη, ήταν απειλητικός κατά διαστήματα χάρη στην ποιότητα των Άλφρεντ, Μαρκόπουλου, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει το απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο των Αρβανίτη, Παπαχριστόπουλου.

Πάνω κάτω ήταν το α΄ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Πρώτος απείλησε ο Αστέρας στο 9΄ με σουτ του Μουρούτη από αριστερά μέσα στην περιοχή, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρλού. Δύο λεπτά μετά, ίδια φάση με τον Καράμπελα από αριστερά είχε και την ίδια κατάληξη. Στο 17′  το μακρινό σουτ  του κορυφαίου του Αστέρα,  Άλφρεντ, απέκρουσε σε  κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο Κουρλός.  Στο 25΄ ο Μπουρούκης  εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Γκίνη, που σούταρε στην κίνηση άουτ.

Στο 35΄ από γύρισμα του Σταθάτου από αριστερά, το  πλασέ του Μπουρούκη από τη μικρή περιοχή, έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Λέο Φερνάντες και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σταθόπουλου.

«Καθάρισε» σε δύο λεπτά

Στην επανάληψη, ο Αίας μπήκε αποφασισμένος να πιέσει περισσότερο και να φτάσει στο γκολ, αλλά και πάλι ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, στο 55΄ με ένα σουτ του Μαρκόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Κουρλός. Στο 58΄ ο Σταθάτος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βράπι, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, πλάσαρε στην κίνηση αλλά δεν βρήκε στόχο. Και στο 63΄ έγινε το 0-1. Μετά από φάση διαρκείας ο Καραγιάννης όντας πεσμένος στο έδαφος, προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, δεν είδε από πίσω του τον Καράμπελα που πρόλαβε και την «τσίμπησε» και ανατράπηκε από το νεαρό αμυντικό του Αστέρα. Πέναλτι έδειξε αμέσως ο διαιτητής Γκατζόπουλος, με τους «βυσσινί» να μη συμφωνούν με την απόφασή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Καράμπελας και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταθόπουλου.

Αμέσως, με τη σέντρα, ο Σταθάτος έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε κάθετα στον  Καράμπελα και αυτός έγραψε το 0-2, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του. Αμέσως μετά το γκολ προκλήθηκε  ένταση στον πάγκο του Αίαντα από λογομαχία του Μουρούτη με τον Χατζηαράπη και το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από 5 λεπτά, αφού δόθηκαν κάρτες από τον διαιτητή Γκατζόπουλο.

Στα εναπομείναντα λεπτά, άξιο αναφοράς είναι μόνο ένα απευθείας φάουλ του Μαρκόπουλου στο 75΄, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και κάπως έτσι ο Αίας πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου.

Καλύτεροι από τους νικητές, ο αρχισκόρερ της Α1, Νίκος Καράμπελας, οι Αρβανίτης, Παπαχριστόπουλος, Σταθάτος και Γκίνης, ενώ από τον Αστέρα ξεχώρισαν οι Άλφρεντ, Φερνάντες, Μαρκόπουλος.

Αστέρας: Σταθόπουλος, Καραγιάννης, Φερνάντες, Χριστόπουλος (66΄ Ζαφειρόπουλος), Γιαννόπουλος, Ντίαζ, Μαρκόπουλος, Άλφρεντ, Μουρούτης (77΄ λ.τρ. Γαλάνης), Δ. Ντάβαρης (58΄ Ζωγόπουλος), Γ. Ντάβαρης (88΄ Σιούλας).

Αίας: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Γεωργόπουλος (83΄ Κλάδης), Παπαχριστόπουλος, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Γκίνης, Μπουρούκης (60΄ Δούλος), Καράμπελας (77΄ Γιαννακόπουλος), Μπατζακόπουλος (54΄ Βράπι).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot