FOLLOW US: facebook twitter

Α.Σ. Αμαλιάδας «Αρραχίων»: Παρουσίαση Παγκρατίου αθλήματος στη Φιγαλεία

Ημερομηνία: 19-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στην Αρχαία Φιγαλεία παραβρέθηκε ο Α.Σ. Αμαλιάδας «Αρραχίων» την Τρίτη 13 Αυγούστου μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής του 10ου κατά σειρά «Επικούριου δρόμου», Διονυσίου Θεοχάρη, όπου πραγματοποιήθηκε στον χώρο της αρχαίας Κυρήνης, μια απόσταση 14 χιλιομέτρων με αφετηρία το ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Λόγο του ονόματός του ο σύλλογος της Αμαλιάδας «Αρραχίων» δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση. Ο «Αρραχίων», οποίος είχε καταγωγή από την Αρχαία Φιγαλεία ήταν Παγκρατιαστής, ο οποίος στέφτηκε ολυμπιονίκης νεκρός. Έτσι ο κ. Θεοχάρης ήρθε σε επαφή με τον «Αρραχίων» ώστε να αναβιώσει την προσπάθεια του Αρραχίωνα εις μνήμη του.

http://ufight.gr/images/papadopoulos938.jpg

Δίπλα στην προσπάθεια αυτή ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.) υπό τον κύριο Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο υπεύθυνος Ιστορικής Τεκμηρίωσης κ. Νακάσης καθώς και ο σύλλογος του κ. Πάπαρη που ήρθε από την Αθήνα για τον σκοπό αυτό.

Η παρουσίαση αυτή είναι μια αρχή ώστε να διαδοθεί το άθλημα του Παγκρατίου στην γενέτειρά του, η οποία έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς δόθηκε η υπόσχεση να πραγματοποιηθεί την επόμενη φορά και διασυλλογικό πρωτάθλημα Παγκράτιου, με την ονομασία του αρχαίου ολυμπιονίκη Παγκρατιαστή.

http://ufight.gr/images/pagratio188.jpg

Το Παγκράτιο άθλημα

Τι είναι το Παγκράτιο για όποιους θέλουν να το γνωρίσουν στη σύγχρονη εποχή;

Είναι μια πλήρης πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάχης σώμα με σώμα. Όρθια μάχη σε απόσταση (πυγμαχία, πυξ λαξ, kick boxing δηλαδή), όρθια μάχη στο παλαιστικό κομμάτι (Judo, ελεύθερα Πάλη και ελληνορωμαϊκή), μάχη στο έδαφος που περιλαμβάνει χτυπήματα αλλά και πάλη υποταγής (grappling,bjj) και ένοπλη μάχη (στις μέρες μας αυτοάμυνα, ιδανικό για ένστολους).

http://ufight.gr/images/papadopoulos33.jpg

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως όλες οι πολεμικές τέχνες έχουν προέλθει από το Παγκράτιο άθλημα, όποιος πιστεύει το αντίθετο μπορεί να ανατρέξει στο τμήμα ιστορικής τεκμηρίωσης της ομοσπονδίας, η οποία επανδρώνεται από επιφανείς αρχαιολόγους, οι οποίοι έχουν τελέσει και γενικοί διευθυντές σε ανάλογα τμήματα του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού όπως ο κ. Νακάσης.

Στον Α.Σ. Αμαλιάδας «Αρραχίων» ο κάθε αθλητής μπορεί να επιλέξει το στυλ μάχης που του ταιριάζει καθώς κάθε σωματότυπος διαφέρει και με το πέρασμα των χρόνων γίνεται ένας ολοκληρωμένος μαχητής καθώς διδάσκεται και προπονείται σε όλα τα επίπεδα.

Ο «Αρραχίων» μέσω του εκπροσώπου του και προπονητή Διονύση Παπαδόπουλου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμβαλλόμενους για την πρόσκληση και την τιμή που του έκαναν καθώς είναι μια ηθική ικανοποίηση για τους κόπους του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος