FOLLOW US: facebook twitter

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Παράταση συμβάσεων για τους υπαλλήλους στους δήμους – Και για «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία: 25-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99029″ img_size=”full”][vc_column_text]Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, παρατείνεται, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού των δήμων που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και απασχολείται προσωρινά μέχρι την ανάληψη των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία διότι, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, παρά την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάνω από 8.000 θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (κυρίως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση), οι διαδικασίες διορισμού των δικαιούχων δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης των συμβάσεων.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού. Επίσης, έως την κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω της επερχόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ (περίπου 3.200 θέσεις), οι πιστώσεις χρησιμοποιούνται για την παράταση του προγράμματος.

Επιπλέον, για περιπτώσεις μετατάξεων υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, προκειμένου να μην στερηθούν το υπάρχον προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με αναπτυξιακές αρμοδιότητες (σύνταξη και θεώρηση μελετών έργων, υποβολή προτάσεων σε αναπτυξιακά/συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, παρακολούθηση – επίβλεψη εκτελούμενων τεχνικών έργων κ.λπ).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot