FOLLOW US: facebook twitter

Άρση της ποινής 1%  από το ΥΠΑΑΤ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Ημερομηνία: 13-09-2024 | Συντάκτης:

Παράταση- ανάσα για το ΟΣΔΕ μέχρι 30/9

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024  πήρε τελικώς χθες, ύστερα από πρόταση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και με Υπουργική Απόφαση του ΥπΑΑΤ προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εν λόγω απόφαση  συνεχίζεται απρόσκοπτα, αδιάλειπτα και παραδεκτά (χωρίς ποινή), η υποβολή των Ε.Α.Ε. 2024, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., έως 30.09.2024.

Συνεπώς, όλες οι αιτήσεις, που θα υποβληθούν έως την συγκεκριμένη ημερομηνία είτε μέσω Κ.Υ.Δ., είτε online, λογίζονται έγκαιρες και παραδεκτές, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η πορεία υποβολής των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι και χθες επεξεργάστηκαν από τα Κ.Υ.Δ., 606.892 αιτήσεις, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί, μαζί με τις online αιτήσεις, συνολικά 487.367 αιτήσεις. Από τα στοιχεία που προκύπτουν, 347 ΚΥΔ, δηλαδή το 75% του συνόλου των ΚΥΔ έχουν ολοκληρώσει από 70% έως 100% των εργασιών τους.

Σε επίπεδο Ηλείας, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση αιτήσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 80% και σε κάποιες περιοχές πλησιάζει το 90%, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεκάδες δικαιούχοι παραγωγοί έσπευσαν να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του ΓΑΙΑ Επιχειρείν, Άλκης Κωνσταντόπουλος, η παράταση μέσω της άρσης της ποινής θα δώσει σημαντική «ανάσα» στους φορείς υποδοχής αιτήσεων.

« Η άρση  της ποινής του 1% σε όσους κάνουν εκπρόθεσμα την αίτηση είναι σημαντική εξέλιξη  διότι θα γλιτώσουν οι δικαιούχοι  και ένα  επίσης σημαντικό ποσό από την ενίσχυσή τους. Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ καλά καθώς στη δικιά μας περιοχή είμαστε πάνω από 90%», ανέφερε.

Ο υπεύθυνος της Agrotax, Νίκος Μπίστολας, δήλωσε στην Πρωινή ότι είναι αναμένεται η παράταση των αιτήσεων, καθώς υπάρχει ένα 20% αγροτών που υπολείπονται ακόμα για να κάνουν αίτηση.

«Προσπαθούμε τις τελευταίες ημέρες να ανταποκριθούμε στον όγκο των αιτήσεων, ωστόσο πρέπει να πούμε ότι όποιος έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου μπορεί να κάνει διορθώσεις χωρίς ποινή Με την άρση αυτού του μέτρου, έχουμε ουσιαστικά ακόμα 25 μέρες για να ολοκληρώσουμε το σύνολο των αιτήσεων», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot