FOLLOW US: facebook twitter

«Αρμαγεδδών» στο φράγμα Φλόκα!: Τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά του βουνού

Ημερομηνία: 01-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραγικές συνέπειες, ύστερα από την κατάπτωση τεράστιου βράχου στην γέφυρα του φράγματος Φλόκα, στο δρόμο Αλφειούσας – Μακρισίων. Ο δρόμος που παραμένει κλειστός λόγω κατολισθήσεων στο ίδιο σημείο μερικές ημέρες πριν, πλέον αποκλείστηκε από τον τεράστιο βράχο που έπεσε το πρωί της Πέμπτης. Ο βράχος αποκολλήθηκε περίπου στις δέκα το πρωί και ευτυχώς που ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος ειδάλλως θα θρηνούσαμε θύματα.

Το δεύτερο ευτύχημα είναι το ότι ο βράχος κατολισθησε ήπια πάνω σε τόνους λάσπης και έκατσε “μαλακά” στο δρόμο. Σε αντίθετη περίπτωση αν η πτώση ήταν απότομη θα κατευθυνόταν προς τη γέφυρα του φράγματος με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω του τεράστιου όγκου του.

Η πτώση έγινε άμεσα αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές που ειδοποίησαν την πολιτική προστασία του δήμου Πύργου. Το δάσος στο συγκεκριμένο σημείο είχε καεί το καλοκαίρι του 2017 και από εκείνη την ώρα ήταν επίφοβο για κατολισθητικά φαινόμενα. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση με αποτέλεσμα να έχουμε σε εξέλιξη τα κατολισθητικά φαινόμενα σε μια περιοχή που και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει σε μικρότερη έκταση προβλήματα.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πύργου η κυκλοφορία στην οδό Αλφειούσας – Μακρισίων έως τις “Λίμνες” απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας έως τις 4 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Εκτιμάται πως και γειτονικά τμήματα του βουνού από το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσουν και να υπάρξουν νέες πτώσεις χωμάτων και βράχων στο οδόστρωμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος