FOLLOW US: facebook twitter

Αρκετοί επισκέπτες απόλαυσαν χθες τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 19-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Με ελεύθερη είσοδο οι αρχαιολογικοί χώροι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Με ελεύθερη είσοδο στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους (που λόγω πανδημίας είναι οι μόνοι χώροι πολιτισμού οι οποίοι προς το παρόν λειτουργούν), γιορτάστηκε χθες Κυριακή 18 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.  Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας είχε χθες την τιμητική του, παρότι η ημέρα ήταν συννεφιασμένη και δεν είχε την λιακάδα των περασμένων ημερών. Έτσι,  αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που διάβηκαν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου συνδυάζοντας την επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, με την αναψυχή, λόγω της απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο, όπως και το ότι υπήρχε ελεύθερη είσοδος. Ο αρχαιολογικός χώροςτης Ολυμπίας που ήταν χθες ανοιχτός ως τις 3 το μεσημέρι, ανοιξιάτικος και μαγικός αυτήν την εποχή, χάρισε όμορφες στιγμές στους επισκέπτες.

Ο θεσμός, της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων που  κάθε χρόνο εορτάζεται την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 18 Απριλίου, μετράει 38 χρόνια από την καθιέρωσή του. Αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών- ICOMOS, η οποία προτάθηκε κατά τη Γενική Συνέλευσή του στην Τυνησία, το 1982, για να εγκριθεί με σχετικό ψήφισμα της UNESCO το 1983, κατά την 22η Γενική της Συνέλευση.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής μέρας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για τα πολιτιστικά αγαθά, υλικά και άυλα, αλλά και για την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

*Οι φωτογραφίες από χθεσινές  δημόσιες αναρτήσεις στο φβ στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος