FOLLOW US: facebook twitter

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: «Αθλητές υψηλού επιπέδου και ιδανικές συνθήκες προπόνησης στο Κιργιστάν»

Ημερομηνία: 28-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ στο Κιργιστάν για τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, στο Basseyn Sport Baza στη λίμνη Issyk kul. Ο 17χρονος Πυργιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, αθλητής του συλλόγου Τιτάν Πύργου, συμμετείχε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το καμπ προετοιμασίας της εθνικής ομάδας του Κιργιστάν ηλικιών U20 και Ανδρών, από 16 έως 29 Δεκεμβρίου. Ο αθλητής και ο προπονητής του, Αλέξης Κολιτσόπουλος, ταξίδεψαν εκεί με ιδία έξοδα, καθώς και ο πρωταθλητής του Εθνικού Γ.Σ. Βασιλακόπουλος Ανδρέας, ώστε να βάλουν τις αγωνιστικές βάσεις για το 2024. Ο Αρίωνας το 2022 είχε ξαναβρεθεί εκεί για αγώνες και καμπ κατακτώντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο και το έπαθλο του καλύτερου αθλητή των αγώνων.

Αρ. Κολιτσόπουλος: «Υπάρχει ανταγωνισμός στο Κιργιστάν που με βοηθάει να βελτιώνομαι»

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος δήλωσε για την παρουσία του στο Κιργιστάν: «Η φιλοξενία τους εδώ είναι άψογη και οι προπονήσεις τους έχουν ποιότητα καθώς συμμετέχουν προπονητές και αθλητές υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες που χρειαζόμαστε στις προπονήσεις. Το Κιργιστάν είναι μια από τις παραδοσιακές και ισχυρές χώρες στην πάλη, έχοντας πρωταθλητές Ασίας και Παγκόσμιους πρωταθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με κορυφαίους τους Παγκόσμιους πρωταθλητές 2023, Akzol Makhmudov και Zolaman Sharshenbekov.

Εδώ πραγματοποιούμε 2 με 3 προπονήσεις καθημερινά σε ταπί και γυμναστική για φυσική κατάσταση. Στις προπονήσεις συναντώ και προπονούμαι με κάποιους από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου εφήβους και άνδρες. Είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι ανάμεσά τους και να υπάρχει ανταγωνισμός σε καλό αθλητικό κλίμα.

Κάτι τέτοιο με βοηθάει σαν αθλητή να βελτιώνομαι και να ανεβάσω το επίπεδό μου. Θέλω να ευχαριστήσω για την κοινή προετοιμασία μας και τη ζεστή φιλοξενία που μου παρείχαν, τον κ. kanybek Zholchubekov (τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Κιργιστάν), τον κ. Ryskulbek, όπως και όλους τους προπονητές και αθλητές του Κιργιστάν. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία».

Κλείνοντας την χρονιά με το καμπ στο Κιργιστάν ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ας  θυμηθούμε τις μεγάλες επιτυχίες του για το αγωνιστικό έτος 2023:

-1ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U17, στην κατηγορία των 71 κιλών, που διεξήχθη στην Τουρκία στις 31/7-2/8/2023.

-1ος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U17, στην κατηγορία των 71 κιλών, που διεξήχθη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών στις 6/5/2023.

-1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U17, στην κατηγορία των 71 κιλών πού διεξήχθη στο Καράτουλα Ηλείας στις 11/4/2023.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος