FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τοιχογραφία της Πομπηίας με αδέρφια της ελληνικής μυθολογίας

Ημερομηνία: 04-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας | © | Dreamstime.com

Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας προχώρησαν αρχαιολόγοι. Πρόκειται για τοιχογραφία που απεικονίζει τα αδέρφια της ελληνικής μυθολογίας Φρίξο και Έλλη.

Ο Gabriel Zuchtriegel, διευθυντής του χώρου της Πομπηίας, δήλωσε ότι “η ιστορία επαναλήφθηκε” κάνοντας λόγο για μια πανέμορφη τοιχογραφία σε εξαιρετική κατάσταση συντήρησης. “Ο μύθος είναι ευρέως διαδεδομένος στην Πομπηία αλλά και επίκαιρος. Είναι δύο πρόσφυγες στη θάλασσα, ένα αδελφάκι, που αναγκάζονται να φύγουν γιατί η μητριά τους θέλει να τους ξεφορτωθεί και το κάνει με εξαπάτηση και διαφθορά. Το κορίτσι έπεσε στο νερό και πνίγηκε” είπε.

Η τοιχογραφία παρουσιάζει ζωντανά χρώματα και εξαιρετική καλλιτεχνική δημιουργία, με την Έλλη  στα πρόθυρα του πνιγμού, με το πρόσωπό της να καλύπτεται από τα κύματα καθώς απλώνει το χέρι της στον αδελφό της.

Ο Zuchtriegel εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με το να γίνουν αυτά τα σχολαστικά διατηρημένα σπίτια προσβάσιμα στο κοινό στο εγγύς μέλλον, τονίζοντας την πολιτιστική και ιστορική σημασία αυτής της τελευταίας αποκάλυψης.

Η αρχαία πόλη της Πομπηίας καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από μια έκρηξη που σκότωσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Τα ερείπια έχουν γίνει ένας από τους πιο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.

Η πόλη, η οποία προσελκύει σχεδόν 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 2013, όταν η Unesco απείλησε να την εντάξει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν, εκτός εάν οι ιταλικές αρχές βελτιώσουν τη διατήρησή της.

Πηγή: Efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot