FOLLOW US: facebook twitter

“Αρχαία όργανα – Νέα μουσική” στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Ημερομηνία: 10-08-2022 | Συντάκτης:

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, ώρα 21:00

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση με 20 αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα, που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες, διοργανώνει ο δήμος Οιχαλίας την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον Ναό του Επικούρειου Απόλωνα, γιορτάζοντας την Πανσέληνο του Αυγούστου. Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλεια και ΠΕΔ Πελοποννήσου, με τη υποστήριξη ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ & ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι εφικτή μια καλλιτεχνική πρόταση που να έχει Φεστιβαλικό χαρακτήρα, να είναι έξω από τα συνηθισμένα και να απευθύνεται στο ευρύ κοινό έχοντας τη δυνατότητα να ¨μιλήσει¨ στις καρδιές όλων των Ελλήνων – και όχι μόνο;

Πανάρχαια μουσικά ακούσματα ζωντανεύουν ξανά χάρη στα 20 σπάνια ανακατασκευασμένα όργανα αλλά και στις εξαίσιες φωνές. Αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε διασκευές γνωστών σύγχρονων κομματιών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής.

Ο Λύραυλος έχει  λοιπόν σχεδιάσει μια μουσική παράσταση στον Επικούρειο Απόλλωνα που στόχο έχει να αγγίξει του ακροατές καταλύοντας  τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας  το σήμερα με το χθες. Είναι ένα πρωτότυπο θέαμα, ένα μαγικό άκουσμα γεμάτο από εικόνες, ήχους,  σχήματα, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο.

Συμμετέχουν

Παναγιώτης Στέφος: Κίθαρις, δίαυλος, σύριγξ, κογχύλια

Zαφειρώ Χατζηφωτίου: Υψίφωνος, σείστρα

Χρυσάνθη Αυλωνίτου: Φλάουτο

Μιχάλης Στέφος: Τραγούδι, φόρμιγγα, κρουστά

Όλγα Στέφου: Λύρα, κοχύλια, σαντούρι

Τα βασικά όργανα που θα ακουστούν είναι:

Στο τέλος της παράστασης, το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τα μουσικά όργανα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τη μέγιστη δυνατή προσέγγιση από φυσικά υλικά. Η είσοδος για το κοινό στην παράσταση είναι ελεύθερη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος