FOLLOW US: facebook twitter

Αποζημιώσεις από το Δημόσιο διεκδικούν εστιατόρια, μπαρ

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:

Στην κατάθεση αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το ελληνικό Δημόσιο προσανατολίζονται επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι πλέον ανυπολόγιστη και την ίδια ώρα θεωρούν ότι η στήριξη από το κράτος δεν είναι επαρκής.

Η αποζημίωση που θα αιτηθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης θα αντιστοιχεί σε ποσοστό του τζίρου του 2019, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί αρκετά κάτω από 50%. Το ακριβές ποσοστό θα καθορισθεί το επόμενο διάστημα με βάση και τη σχετική έρευνα της υπόθεσης που κάνουν οι δικηγόροι. Επισημαίνουν μάλιστα ότι «η γερμανική κυβέρνηση δίνει από μόνη της, χωρίς δηλαδή να υπάρχει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις της εστίασης που αντιστοιχούν στο 75% του τζίρου του 2019. Επίσης, και η γαλλική κυβέρνηση δίνει πολύ υψηλές αποζημιώσεις.

Μηδενικά έσοδα

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης στην απόφαση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Πέρα από το γεγονός ότι πλέον έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες που έχουν μηδενικά έσοδα, επιχειρήσεις που δεν έχουν δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στο delivery ή στο take away δεν βλέπουν φως στο τούνελ. Οπως τονίζουν από τις συζητήσεις που έχουν με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, φαίνεται ότι η εστίαση θα επαναλειτουργήσει ξανά τον Μάιο, χωρίς να αποκλείεται να παραταθεί η αναστολή μέχρι τον Ιούνιο.

Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και μοιραία, επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες πολλών επιχειρήσεων αποκλείσθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα ως φυσικά πρόσωπα. «Ολοι πλέον έχουν οφειλές σε κάποιον. Φοβόμαστε ότι μία στις δύο επιχειρήσεις δεν θα ανοίξει την επόμενη ημέρα, την ημέρα που θα επιτραπεί η επαναλειτουργία του κλάδου».

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος