FOLLOW US: facebook twitter

Αποχή διαμαρτυρίας στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας με τη στήριξη γονέων και Δήμου

Ημερομηνία: 01-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Καταλήψεις και στα ΓΕΛ Λάλα και Γαστούνης-Μεγάλα τα κενά στα σχολεία της Ηλείας

 

Τρίωρη αποχή από τα μαθήματα τους αλλά όχι κατάληψη όπως οι ίδιοι επισήμαναν, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη εκπαιδευτικών, έκαναν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Ανδραβίδας, έχοντας στο πλευρό τους γονείς, καθηγητές αλλά και εκπροσώπους του Δήμου. Μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν τις επόμενες ημέρες όπως τους έχουν υποσχεθεί θα καλυφθούν τα κενά.

Με βασικές ελλείψεις, καθηγητή Μαθηματικών, Εικαστικών, Γερμανικών και Κ.Π.Α., οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το μήνυμα τους προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας αλλά κυρίως προς το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη εκπαιδευτικών και στην κάλυψη των κενών που παρουσιάζει το σχολείο τους στη διδασκαλία σημαντικών μαθημάτων.

Μετά την τρίωρη διαμαρτυρία οι μαθητές συνέχισαν κανονικά τα μαθήματα τους.

Την ίδια στιγμή, για τους ίδιους λόγους, σε κατάληψη βρίσκονται από χθες ακόμα δυο σχολεία, και συγκεκριμένα τα ΓΕΛ Γαστούνης και Λάλα. Οι μαθητές διεκδικούν την κάλυψη των κενών που παρουσιάζουν τα σχολεία τους σε εκπαιδευτικούς (Βιολόγο, Φυσικό, Μαθηματικό, Οικονομολόγο) τόσο στα μαθήματα κατεύθυνσης όσο και προσανατολισμού.

Τα κενά στην Ηλεία, σε Μαθηματικούς και Οικονομολόγους, παραμένουν μεγάλα ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και συνολικά αγγίζουν τα 35 καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν με το σταγονόμετρο και οι αποσπάσεις που ακολούθησαν διόγκωσαν το πρόβλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος