FOLLOW US: facebook twitter

Απορριμματοφόρα σε ιδιώτες και εργάτες καθαριότητας στα Σχολεία!

Ημερομηνία: 07-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος  

Με καταγγελία της, η ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρέχετε δυνατότητα μίσθωσης δημοτικών απορριμματοφόρων σε ιδιώτες εργολάβους αλλά και μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους να μεταφέρουν Εργάτες Καθαριότητας (ΥΕ16) από τον οδοκαθαρισμό και την αποκομιδή απορριμμάτων, στην Καθαριότητα των Σχολείων χαρακτηρίζοντας τους ουσιαστικά και … πλεονάζων προσωπικό.

«Η ειδική αυτή και εξόφθαλμη διάταξη για τη μίσθωση των απορριμματοφόρων στριμώχτηκε στο χωρίς αιτιολογία και με διαδικασίες «fast track» Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Βιάζονται φαίνεται στην κυβέρνηση να το ψηφίσουν. Είναι αυτό που λένε, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Επίσης με την ΠΝΠ και τη μεταφορά των εργατών καθαριότητας στην καθαριότητα των σχολείων αποτελεί συνέχεια στην προσπάθεια ανάθεσης στους εργολάβους των  υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε ότι, με το ίδιο σθένος που δίνουμε καθημερινά τη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της προστασίας της Δημόσιας υγείας το τελευταίο διάστημα, έτσι, και ακόμη πιο έντονα, θα παραμένουμε στη «πρώτη γραμμή» κατά της εξάπλωσης του «ιού» της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας που «μεταδίδει» η κυβέρνηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος